22. kolo
20.01.2018 20:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Racing Strasbourg - Dijon FCO 3:2

Souboj týmů nacházející se v dolní polovině tabulky předznamenával důležitý souboj o body a touhu dostat se mimo hranici sestupového pásma. Úspěšnějším mužstvem byl nakonec domácí Štrasburk, který skolil Dijon i díky dvěma gólům Kennyho Laly a dostal se na desátou příčku.

Štrasburk trápila v poslední třech zápasech mizerná koncovka, soupeři nedokázal vsítit žádný gól. A hned od úvodních minut bylo na domácích vidět, že chtějí tuto kletbu co nejrychleji zlomit. Ve 4. minutě se to ještě Blayacovi nepovedlo, jelikož trefil pouze brankovou konstrukci, avšak o minutu později již mohli příznivci Le Racingu vypuknout radostí. Aholou se dostal ke střele z vápna a přízemní střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Následně byl po důrazném průniku do šestnáctky k zemi skolen Terrier a rozhodčí nemohl odpískat jinak než pokutový kop. Brankář Reynet dobře vystihl směr střely a vrhl se po své pravici, ale střela Laly byla dostatečně razantní.

The Mustards ovšem odpověděli vzápětí. Chafik našel křižným pasem úplně volného Júlia Tavarese, který měl dostatek času na zpracování míče, jenž pak umístil na zadní tyč do protipohybu gólmana Bonnefoie.

O dvě minuty později mohl svůj tým poslat zpět do dvoubrankového vedení Liénard, ale Reynet vyškrábl jeho přímý kop nad břevno. Těsně před dovršením pětačtyřiceti minut se opět blýskl hostující muž v rukavicích, který zneškodnil nebezpečnou hlavičku zakončujícího Blayaca. Po neproměněné tutovce si poslední slovo v prvním dějství vzal Dijon. Přímý kop rozehrávaný téměř z poloviny hřiště propadl v chumlu hráčů, balón se ocitl před Haddadim, a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Ve druhém poločase měli první vážnější šanci hosté, konkrétně střílející Júlio Tavaras, a po jeho prudkém projektilu musel Bonnefoi na zem. Domácí kouč Thierry Laurey cítil, že pokud chce vyhrát, musí pozměnit složení základní jedenáctky, a jeho tah se mu vyplatil. Čerstvý Nuno Da Costa totiž po pár desítkách vteřin na place vybojoval pro svůj tým pokutový kop. K němu se postavil opět Lala a zvolil stejný způsob zakončení, jako při své první penaltě. Reynet vystihl pravou stranu, ale Lalova střela byla dostatečně razantní, a balón skončil v síti.

Dijon reagoval rychlým dvojím střídáním, avšak na změnu výsledku už ani nově příchozí hráči neměli podíl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele