26. kolo
17.02.2018 17:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Racing Strasbourg 5:2

Pařížský velkoklub si spravil chuť po středeční porážce na hřišti Realu Madrid a pěti zásahy zdolal Štrasburk. Hostům tak oplatil výsledek ze začátku prosince, kdy PSG na nováčka soutěže překvapivě nestačilo.

Kouč Emery oproti zápasu Ligy mistrů vyměnil polovinu základní sestavy. Od začátku hrál na rozdíl od středy i kapitán Thiago Silva. Nová sestava nezačala šťastně, v 6. minutě zachytil Neymarovu přihrávku Aholou, který rozehrál rychlý brejk na Kennyho Lalu, jenž po křídle pláchl obraně favorita. Centrem našel opět Aholoua a ten nedal Aréolovi šanci. Odpověď Paříže přišla čtyři minuty po radosti hostí. Neymarovu kolmou přihrávku na Kurzawu zachytil Lala, k míči se však dostal Draxler a německý reprezentant střelou z první srovnal skóre. Důležitý krok ke kontrole na zápasem udělalo PSG ve 22. a 23. minutě, kdy se domácí fanoušci radovali ze dvou branek svých oblíbenců. Nejdřív si Neymar pohrál se soupeřovou obranou včetně gólmana Oukidjy a vzápětí se zápisu do statistik dočkal i Di Mária, jenž zachytil rozehrávku Štrasburku a rozvlnil síť Racingu potřetí.

Období před a po přestávce nepřineslo větší vzrušení. Toho se diváci dočkali až v 68. minutě, kdy outsiderovi z východu Francie svitla naděje na bodový zisk. Rychlou akci zakončil Bahoken, jehož přízemní střela k tyči zaskočila strážce domácí svatyně. Tato branka zapůsobila na lídra Ligue 1 jako budíček. Pět minut po snížení zafungovala spolupráce Jihoameričanů Pastoreho s Cavanim a druhý jmenovaný po asistenci argentinského spoluhráče přehodil vybíhajícího Oukidju. Uruguayský kanonýr se prosadil ještě v 79. minutě. Opět si naběhl za obranu, kde jej našel Neymar, a dalším obloučkem uzavřel gólový účet zápasu.

Paris Saint-Germain si tak po výsledku 5:2 připsal čtvrtou ligovou výhru v řadě a upevnil si již tak neotřesitelnou pozici vládce letošního ročníku Ligue 1. Naproti tomu Racing odjel domů s prázdnou a zůstal na 30 bodech nedaleko od sestupových pozic.

Autor: Ondřej Vaculík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele