14. kolo
26.11.2017 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - EA Guingamp 1:0

Marseille těsně porazila EA Guingamp, drží tak kontakt se špičkou tabulky a bude čekat, jak dopadne večerní šlágr Monaka a PSG.

Marseille už dopředu po předchozím zápase Ligue 1 věděla, že svého soka z Lyonu po čtrnáctém kole zkrátka nepředskočí. Přesto si však potřebovala udržet kontakt se špičkou tabulky. Hlavním důvodem byl i fakt, že Monako svede převelice těžkou bitvu s věhlasným PSG.

Mužstvo Olympigue Marseille proti EA Guingamp  na nic nečekalo a hned od první minuty dávalo hostům znát, že dnešní zápas hodlá zvládnout na plných 100%. Hned v 16. minutě si na centr do vápna naběhl Konstantinos Mitroglu, skvěle zpracoval míč, ale bohužel pro Marseille zamířil pouze doprostřed branky. V jednadvacáté minutě si vyzkoušel den otevřených dveří v obraně Guingampu Dimitri Payet, z hranice vápna se však prosadit nedokázal.

V 31. minutě už se však Florian Thauvin po krásné samostatné akci nemýlil a vystřelil tak domácím tolik očekávané vedení v podobě 1:0. Hned poté se ještě zastřeloval hlavou opět Mitroglou, skórovat se mu však nepodařilo. V podstatě celý první poločas domácí Guingamp k ničemu nepustili a drželi míč na svých kopáčkách více než 70% veškerého času.

V druhém poločase diváci mohli vidět v podstatě stejný průběh utkání, jako v prvním poločase. Marseille dovolila Guingampu pouze jednu střelu na branku za celých devadesát minut utkání. Pojišťující branku se jim však vstřelit nepodařilo. Nakonec zvítězili těsně 1:0 a splnili úkol v podobě zisku tří bodů.

Guingamp se i po těsné prohře drží stále na patnácté příčce tabulky a pokusí se v příštím kole doma překvapit Montpellier.

Autor: Martin Pšenica

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten kurz na jedna je zartraceně vysoký , duvod , pánové book?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zatraceně vysoký? Mně připadá naprosto odpovídající.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl tuším 1,59-ted už je ok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele