15. kolo
29.11.2017 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Olympique Lyon - Lille OSC 1:2

Lille s novým realizačním týmem pořádně zabralo a překvapivě vyloupilo Lyon. Ten se tak nechal v tabulce předskočit Marseille.

Na první trefu se čekalo do jednadvacáté minuty. Thiago Mendes až příliš snadno proběhnul do vápna soupeře, kde zakroucenou střelou na zadní tyč nedal Anthonymu Lopesovi příležitost zasáhnout - 0:1. Následně převzali otěže domácí. Memphis Depay po půl hodině hry ještě nebyl přesný...

...ale Mariano ve 36. minutě po centru Tanguy Ndombeleho hlavou zařídil vyrovnání - 1:1. Šlo o jeho jedenáctou trefu v sezoně. A nutno dodat, že Mike Maignan situaci při vyběhnutí poněkud podcenil. Nicméně než stačila Génésiova družina podniknout jakékoliv další ofenzivní výpady, znovu o gól prohrávala.

Tentokrát balon z kopačky Kévina Malcuita přistál na hlavě Ezequiela Ponceho - 1:2. Dost možná klíčkový moment utkání se zrodil jedenáct minut po startu druhého dějství. Fodé Ballo-Touré fauloval Maxwela Corneta a rozhodčí Miguelgorry ukázal na značku pokutového kopu. Sebevědomý Nabil Fekir si však vylámal zuby na Maignanovi.

Z Lille přicestovalo do Lyonu na 700 příznivců klubu. V 60. minutě tak sledovali, kterak Ponce podruhé rozvlnil síť. Gól však nemohl být pro ofsajd uznán. Les Gones vycítili šanci, ale Mariano, Memphis ani Fekir neuspěli. OL tak poprvé od šestého kola prohrál a Lopes po 528 minutách inkasoval. Dalším brankám bude chtít zabránit za týden v Caen. Lille čeká Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak dlouho mě bude ještě Lyon vytáčet. Vypsaný jako favorit neprohrál, vypsaný jako outsider nevyhrál. Přitom je již léta znám tím, že tohle porušuje .

Reagovat
smazaný uživatel

A nyní v tréningovém tempu udělá Caen. Jen škoda , že nehrají třeba na Marseille, byli by outsideři a vyhráli by - i tohle umí LYON. A nejen on, takových mužstev je spousta .Jen se těším na tu slátaninu od EF.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele