35. kolo
28.04.2018 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Nantes 2:0

Lyon doma uspěl proti Nantes a v tabulce se i díky zaváhání Monaka dostal už na druhou příčku, která zajišťuje přímou účast v základních skupinách Ligy mistrů. Olympique navíc výhrou 2:0 vylepšil klubový rekord co do počtu vstřelených branek v jedné sezoně a ten pochopitelně ještě může nadále zlepšovat.

Důležité jsou každopádně tři body, které Les Gones proti Nantes nutně potřebovali. Lyon se totiž o Ligu mistrů přetahuje nejen s Monakem, ale také s Marseille.

Olympique byl v zápase jednoznačně lepším týmem a za třemi body vykročil od úvodního hvizdu, jinými slovy převahu měl od první minuty zápasu. Nantes vyrukovalo s defenzivní taktikou, která tentokráte pod Ranieriho taktovkou úspěch neslavila. Už po čtvrthodině hry spálil Lyon obrovskou šanci, když zblízka neuspěl s nůžkami Traoré a hned vzápětí orazítkoval břevno před prázdnou brankou Depay. Naprosto trestuhodně zahozená šance. Lyon to ale nepoložilo a jeho nápor vytrvával.

Domácí se nakonec zaslouženě dočkali ve 41. minutě, kdy vzal zodpovědnost na sebe Memphis Depay a povedenou ranou zpoza vápna překonal rumunského brankáře Tatarusanua. Od této chvíle mělo Nantes problém, protože prohrávalo a především nebylo schopno jakkoliv domácí celek zaskočit, či aspoň chvílemi přehrávat. Lyon v pohodě kontroloval hru a v 69. minutě se dočkal druhé branky. Uvnitř vápna se dostal k balónu Bertrand Traoré a střelou k tyči stvrdil vítězství Lyonu.

Ve zbytku zápasu se už nic zásadního neudálo. Lyon předvedl zodpovědný výkon, Ranieriho svěřence do žádné velké příležitosti nepustil a díky výhře 2:0 se posunul už na druhé místo za vedoucí PSG.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele