11. kolo
29.10.2017 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Metz 2:0

Metám zatím ani odvolání kouče Hinschbergera nepomohlo. Lyon díky dvěma trefém v úvodní dvacetiminutovce neponechal nic náhodě, a protože Nantes prohrálo, vyhnoupnul se na třetí příčku.

V 6. minutě zakombinoval Nabil Fekir s Marcalem, tudíž měl první jmenovaný před sebou akorát brankáře Kawashimu a vedle sebe Geronima Pobleteho. Čtyřiadvacetiletý útočník si zkušeně udělal prostor a zblízka propálil japonského brankáře - 1:0. Zjevný záměr probránit se k dobrému výsledku tedy hostům nevyšel.

A ve 20. minutě podruhé inkasovali. Lucas Tousart poslal na pravém křídle vcelku očekávanou přihrávku Kennymu Tetemu. Obrana Met ji však vůbec nezachytila a nezachytila ani jejího adresáta, takže nizozemský obránce mohl vběhnout až do vápna, kde naservíroval přímo před bránu Fekirovi, pro něhož bylo zakončení ještě jednodušší, než v prvním případě - 2:0.

Mariano Diaz pak svým halfvolejem napálil tyč. Snížit mohl Mathieu Dossevi, nicméně po jeho pokusu uklízel balon z brankové čáry Jérémy Morel. Maxwel Cornet, jenž hrával v minulosti právě za Mety, se chtěl připomenout přímým kopem. Na Eijiho Kawashimu ale nevyzrál. Lyon to ovšem mrzet vůbec nemuselo.

V týdnu přivítá doma Everton v rámci Evropské ligy, přičemž případná výhra by Les Gones hodně posunula k postupu. V Ligue 1 pak o víkendu zajíždějí na Stade Geoffroy-Guichard do Saint-Étienne. Mety se krčí se třemi získanými body na chvostu tabulky a doufají, že Frédéric Hantz, který oficiálně převezme po Josém Pinotovi tým zítra, dokáže tým pozvednout, tak jako předtím Montpellier.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slušná forma OL, konečně.

Tip: 1

Reagovat
Langi

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele