9. kolo
13.10.2017 20:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Monaco 3:2

Velký šlágr mezi Lyonem a Monakem skončil vítězstvím domácích Les Gones, kteří vstřelili rozhodující branku doslova za pět minut dvanáct. Užuž to vypadalo, že si oba týmy připíšou po bodu, když v páté minutě nastavení rozhodl Nabil Fékir! Šancí bylo v zápase jako máku a možná by oběma celkům slušel nerozhodný stav, nicméně za závěr si Lyon výhru asi zasloužil.

V Lyonu se odehrálo krásné utkání, plné zajímavých šancí na obou stranách. Domácí na obhájce titulu vlétli a po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči do tyče Tousart, což bylo první velké varování směrem k monacké defenzívě. Ta si ale dál vedla laxně, včetně brankáře Subašiče, po jehož zaváhání sehrála roli opět branková konstrukce! Ale Monako si nakonec gól úspěšně vykoledovalo, hned v 11. minutě poslal před branku přízemní centr Fékir, načež Subašič znovu fatálně zaváhal a Mariano Díaz poslal Lyon do zaslouženého vedení!

Monako ale rychle odpovědělo. Baldé Keita poslal dlouhou kolmici na rozeběhnutého Ronyho Lopese, který naprosto chladnokrevně překonal brankáře Lopese. Ale jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, a Lyon si vzápětí vzal vedení zpátky. Mendy přihrávkou našel nijak nebráněného Nabila Fékira a Subašič podruhé inkasoval. Diváci sledovali v Lyonu divoké utkání a ve 34. minutě bylo znovu srovnáno. Adama Traoré se za hranicí pokutového území tvrdě opřel do balónu a nechytatelnou ranou pod břevno srovnal na 2:2. Naprosto strhující ofenzivní podívaná pokračovala až do závěrečného hvizdu prvního poločasu, ale další změnu skóre prozatím nepřinesla.

Druhý poločas začal opatrněji, ale pak se znovu rozjel do velkých obrátek a především mistrovské Monako mělo jednu šanci za druhou. V 57. minutě měl Lyon velké štěstí, Monako totiž bylo po velkém závaru ve stoprocentní šanci, ale Baldé Keita nedokázal trefit odkrytou branku, nýbrž opřel balón o protihráče. Snad ještě větší tutovku měl Adama Traoré, před Lopesem byl úplně sám a stačilo jen zamířit a uklidit balón do sítě. Traoré si nesrovnal mířidla a branku netrefil. A do třetice se pokusil o obstřel Lopes, i tehdy ovšem scházela větší přesnost.

Olympique zahrozil až v 72. minutě a věřte nebo ne, Knížata potřetí zachránila branková konstrukce. Zuby si na ní tentokrát vylámal dalekonosným, skákavým pokusem Díaz. Závěr zápasu patřil Lyonu, který nejprve vstřelil neregulérní gól, aby v páté minutě vše napravil a proměnil přímý kop po faulu Joaa Moutinha. Rozhodující moment vzal na svá bedra Nabil Fékir.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele