8. kolo
01.10.2017 21:00 CET
2 : 4
(2:3)

Reportáž

Marseille vítězem derby, v Nice zvítězila 4:2.

Ani skvělý vstup do utkání a dvoubrankový náskok nestačil Nice na bodový zisk v prestižním Derby des Retrouvailles. Králem azurového pobřeží se stal Olympique Marseille, který třemi góly otočil výsledek už v poločase, aby na začátku druhého poločasu přidal čtvrtý kousek. Dva zářezy na pažbu si připsal Lucas Ocampos. Nice následně nevyužilo ani přesilovku a dokonce neproměnilo pokutový kop.

Derby des Retrouvailles má ve Francii velkou prestiž a jak Nice, tak i Marseille byli odhodlání uspět za každou cenu. Lépe se vydařil vstup do utkání domácím Orlům, kteří již v 5.minutě otevřeli střelecký účet. Rohový kop Lees-Melou doputoval až k Balotellimu, který hlavou zatloukl balón do sítě! Začátek utkání měl velké tempo a opravdu to bylo derby se vším všudy. Nešťastný start Marseille však pokračoval, protože v 17.minutě vyslal dalekonosnou přízemní ránu, a dobře umístěnou, Jean Michaël Serri a Nice k radosti domácích příznivců vedlo 2:0.

Marseille však zbraně neskládala a jen o pár minut později odstartovala fantastický obrat. Ve 27.minutě se úplně sám objevil na malém vápně Ocampos a pohotovou koncovkou snížil na rozdíl jediné branky. OGC si následně mohlo vzít vedení zpátky, Saint Maximin šel do samostatného úniku, ale neuspěl. Místo třetí branky přišlo vyrovnání, Thauvin našel přízemním centrem pod sebe Lees-Meloua, jenž si vstřelil vlastní gól. Ve 45.minutě pak přišla pro domácí studená sprcha, Cardinale totiž neudržel střelu Njie a Lucas Ocampos dorazil balón do branky. Marseille ještě v poločase otočila nepříznivé dvoubrankové manko.

Jak hosté zakončili první poločas, tak začali ten druhý. Ve 49.minutě si vybral další slabší chvilku Cardinale, střelu Luize Gustava na přední tyč propustil a Nice rázem prohrávalo o dva góly. Domácí byli jako opaření, přesto dostali šanci vrátit se zpátky do hry. V 68.minutě uviděl za ostrý faul na Lees-Meloua Luiz Gustavo a Marseille dohrávala o deseti.

Derby v závěru dostávalo nový náboj, Nice obléhalo branku a v 82.minutě po faulu na Saint-Maximina zahrávalo dokonce pokutový kop! Jenomže Pléa trefil jen střed branky a v něm postaveného Mandandu. Nice nakonec nedokázalo ani snížit a boj o Azurové pobřeží nezvládlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tradiční derby o Riviéru!

Tip: 0

Reagovat
smazaný uživatel

Muj jedinej vyjezd s OM v ramci ligue , tak snad predvedeme lepsi vykon nez Rakousku.

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele