28. kolo
04.03.2018 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:1

Fotbalisté Lyonu nedokázali najít recept na Montpellier a po remíze 1:1 znovu ztratili cenné body v boji o druhou příčku. Momentálně jsou na čtvrtém místě s jednapadesáti body a na třetí Marseille ztrácejí bodů pět, na druhé Monako mají devítibodové manko. Pro domácí má bod svou váhu, v Ligue 1 jsou na šestém místě se čtyřiceti body a vzhledem k vyrovnanosti soutěže je ještě čeká tuhý boj o pohárové příčky.

HSC měl naprosto skvělý vstup do prvního poločasu, když se dostal do vedení po necelých sedmi minutách z první vážnější akce nedělního klání. Po hezké akci středem hřiště obdržel skvělou přihrávku na levou stranu Aguilar. Ten poté svým přízemním pasem našel u zadní tyče nabíhajícího Isaaca Mbenzu, jenž z první nekompromisně zamířil doprostřed branky kolem bezmocného gólmana Lopese. Olympique výrazněji zahrozil až ve 39. minutě.

Po rohovém kopu z pravé strany si na hranici brankového území naběhl Mariano a prudkou hlavičkou trefil bližší spojnici břevna a tyče, balón se vzápětí odrazil zpět do pole k domácím hráčům. Montpellier téměř v celém zápase čekal na šanci v podobě rychlých protiútoků a jeden z nich málem proměnil krátce po změně stran. Do dvoubrankového vedení ho mohl dostat opět Mbenza, který však z jedenácti metrů ve stoprocentní pozici selhal.

Měl před sebou celou branku, ale střílel pouze doprostřed do hrudi připraveného Lopese. V 53. minutě napřáhl levačkou z dobrých třiceti metrů Lasne a jeho kroucená bomba rozezvonila horní tyčku, Lopes se za míčem jen ohlédl. Favorit tohoto souboje skvěle prorazil o pět minut později, když srovnal stav Mariano. Čtyřiadvacetiletý útočník obdržel přihrávku z levé strany od Aouara a z hranice brankového území nekompromisně propálil brankáře Lecomteho.

Od této chvíle se hra opět uklidnila, dvě velké možnosti po jedné na každé straně přinesla závěrečná desetiminutovka. Nejprve z levého křídla před hranicí šestnáctky vypálil střídající Ninga a jeho dobrou ránu vyrazil jednoruč famózní Lopes. V 89. minutě mohl na opačné straně rozhodnout obránce Mendy, jeho tečovaný projektil z dvaadvaceti metrů vytěsnil konečky prstů na roh brilantní Lecomte a uchránil pro svůj tým alespoň bod.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele