32. kolo
07.04.2018 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Lille OSC 2:1

Girondins Bordeaux dvěma góly v závěru úvodního dějství otočilo skóre a po šestizápasovém půstu naplno boduje. Špatná zpráva pro fanoušky Lille, ačkoliv jejich oblíbený klub stále ztrácí na první nesestupovou příčku pouhé dva body.

Christophe Galtier si je vědom toho, že začíná jít do tuhého, ovšem změna na postu brankáře se zrovna nečekala. Mike Maignan usednul jenom na lavičku, takže svatyni LOSC hájil Herve Koffi z Burkiny Faso. Už po čtrnácti minutách tak mohl sledovat, kterak na druhé straně hřiště zakončuje Kévin Malcuit pěknou akci přihrávkou před bránu na Leba Mothibu, jenž z první a hlavně s velkým štěstím, neboť balon se od země odrazil do břevna a teprve pak za čáru, posílá Lille do vedení - 0:1.

Finální podobu začal výsledek nabírat už v závěru prvního poločasu. Koffi nezkrotil Malcolmův centr, takže dotírající Francois Kamano mohl uklízet hlavou za jeho záda - 1:1. O tři minutky později Jaroslav Plašil vyslal přesnou uličkou do vápna Martina Braithwaita, který následně razantně přihrával přímo do malého vápna před branku, kde to pro Kamana byla naprosto pohodlná situace - 2:1.

Po změně stran se Lille pomalu začalo zvedat, jenže přítrž veškerým snahám vystavil Thiago Mendes, který si po hodině hry vybral dvě slabší chvilky. Nejdříve fauloval Lukase Leragera a za dvě minuty prošlápnul kotník Younoussemu Sankharému. Předposlední tým tabulky tedy musel do deseti, což záměrům pro druhý poločas vůbec neprospělo.

Bordeaux vedení celkem v poklidu uhájilo a připsalo si jedenáctou výhru. Za týden míří na Stade de la Mosson do Montpellieru k dalšímu těžkému duelu. Lille, které z posledních devíti mačů uhrálo pouhopouhé tři bodíky, se o víkendu pokusí na domácím Stade Pierre-Mauroy zaskočit borce, kteří oblékají dres Guingampu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele