8. kolo
30.09.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - FC Metz 1:0

Sice znovu nebylo z nejpřesvědčivějších, ale i taková vítězství se počítají. Nantes počtvrté vyhrálo 1:0 a ze třetího místa jej může sesadit akorát AS Saint-Étienne. Mety naopak připisují sedmou porážku a zůstávají poslední.

Ten úplně nejdůležitější moment se na Stade de la Beaujoire odehrál hned ve 3. minutě. Střílený centr Belgičana El Ghanassyho vyrazil Eiji Kawashima jen před sebe, takže to pro Emiliana Salu byla snadná úloha - 1:0. Argentinský útočník, jenž v minulé sezoně zaznamenal deset branek, se v té aktuální prosadil podruhé.

Po třiceti minutách mohl přidat celkově třetí zářez, ale brankář Met byl striktně proti. Rodák ze Santa Fe byl natolik aktivní, že vstupoval i do střel vlastních spoluhráčů, jako do té, kterou vyslal na začátku druhé půle Abdoulaye Touré. Philippe Hinschberger nakonec ponechal v základní sestavě na úkor Matthieu Udola Kamerunce Benoita Assou-Ekotta a ten se mu odvěčil dvěma žlutými kartami v rozmezí šesti minut.

Mety mají trable střílet góly v jedenácti, natož v deseti. Svým způsobem to podtrhla poslední minuta, ve které střídající Andrei Girotto fauloval ve vlastní šestnáctce Opu Nguetteho. Nolan Roux sice napoprvé skóroval, jenže rozhodčí Johan Hamel viděl provinění proti pravidlům, a tak nařídil, aby se penalta opakovala.

Bývalý útočník Lille a ASSE napodruhé poslal míč na tribunu, takže jeho současný zaměstnavatel čtvrtý bod do sbírky nepřidal. Les Canaris budou chtít protáhnout úspěšnou sérii v utkání proti Girondins Bordeaux. Mety budou doufat ve druhou letošní výhru na Stade Geoffroy-Guichard, kde nastupují k domácím střetnutím právě hráči Les Verts, tedy AS Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele