17. kolo
09.12.2017 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Metz - Stade Rennes 1:1

Zcela podceňované Méty nebyly vůbec daleko svému prvnímu vítězství, na které čekají už od půlky října. Pořádně si vyšláply na ve formě hrající Rennes, které odpovědělo na úvodní trefu Florenta Molleta z první půle až čtyři minuty před koncem díky Firminovi Mubelemu. Hosté remizovali vůbec poprvé od sedmého kola, kdy se střetli se St. Étienne.

Dle papírových předpokladů měla tohle být spíše jednoznačná záležitost ze strany bretaňského celku, který vyhrál šestkrát v uplynulých sedmi zápasech na rozdíl od soupeře, který do této chvíle získal jen čtyři body. Jako by však svěřenci kouče Sabriho Lamouchiho zápas podcenili. A nakonec byli hodně rádi za remízu.

Pouze jeden klub v historii Ligue 1 na tom byl po šestnácti odehraných kolech hůře než Méty. Lotrinský celek však začal dobře, v 6. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Cohade, nicméně gólman Koubek pohotově zasáhl. Ve 12. minutě naopak na opačné straně Mexer trefil svou hlavou tyčku a těsně na to Hunou nevyzrál na domácího brankáře Kawašimu.

Méty znovu vystrčily růžky po dvaceti minutách hry. Mollet nerozehrál přímý volný kop vůbec špatně, avšak Koubek proti němu stačil správně a včas zasáhnout. Sedm minut před přestávkou se zastřeloval rovněž Diagne, avšak ani on na českého rodáka ve finále nevyzrál. To se podařilo až jeho spoluhráči Molletovi ve 41. minutě.

Riviére svou přihrávku adresoval na pravou stranu, Mollet se následně jednoduchou kličkou zbavil obránce Zeffaneho, narovnal si míč na levačku a na bližší tyče propálil marně se natahujícího Koubka. Cohade a Riviére ještě mohli do přestávky dokonce navýšit náskok Mét, avšak výtečně proti nim zasáhl obratný a pozorný Koubek.

Rennes nepůsobilo ani ve druhé půli úplně nejlepším dojmem, co se hry směrem dopředu týče, třeba do další šance se v 57. minutě propracoval Diagne, zastavil ho ovšem ofsajd. Ale v 86. minutě se hostům nakonec přece podařilo aspoň srovnat stav. Střídající Maouassa zleva našel na přední tyči Mubeleho, který z první pohotově dorážel.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele