10. kolo
21.10.2017 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Metz - Dijon FCO 1:2

Mety se snažily, ale na Dijon stejně nestačily. Dall’Ogliův tým znovu podal výkon, jaký musí ocenit snad i příznivci soupeře.

Prezident Met Bernard Serin dal před utkáním s ASSE trenérovi Hinschbergerovi ultimátum, ve kterém požadoval okamžité zlepšení výsledků. To se bohužel zatím nekoná, takže je otázka, jestli náhodou nebude sedmapadesátiletý kouč třeba ještě během týdne propuštěn. S Les Grenats totiž z deseti utkání sesbíral pouhé tři body za výhru nad Angers SCO.

Na Stade Municipal Saint-Symphorien začali o poznání lépe hosté. Už v 10. minutě centroval od rohového praporku Xeka a míč poslal hlavou do sítě Cédric Varrault. Stylově tak oslavil svůj 300. zápas mezi elitou - 0:1. Že ani defenziva Dijonu není z nejpevnějších, si domácí ověřili v závěrečné minutě prvního poločasu.

Mathieu Dossevi obešel dva protihráče, zacentroval do vápna, kde hlavou uklízel Nolan Roux - 1:1. Byla to hodně podobná situace, jaká vedla k úvodní trefě tohoto zápasu. Nedlouho po změně stran šli FCO znovu do vedení, které už nepustili. Naïm Sliti si udělal prostor, vyřadil ze Fallou Diagneho a z nějakých dvaceti metrů zamířil levačkou přesně k pravé tyči - 1:2.

Právě obránce Met přišel v 70. minutě o balon, což řešil tím, že zezadu kopnul Benjamina Jeannota kolenem do stehna. Vyfasoval červenou kartu a poslal svůj tým do oslabení. Dijonští ale jakoby ve zbytku utkání chtěli pošetřit síly, takže se nehnali do žádných větších akcí. Už za týden je čeká rozjeté FC Nantes. Mety zajíždějí do Lyonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele