14. kolo
25.11.2017 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Metz - Amiens SC 0:2

Méty se i nadále topí v obrovské krizi. Nezvládly totiž další klíčový zápas v souboji o záchranu s nováčkem ligy z Amiens, který si naopak vede až nad očekávání dobře, neprohrál v Ligue 1 ani na šestý pokus a okupuje pozice v klidném středu tabulky. Nejprve skóroval v první půli Moussa Konaté, po přestávce tři body pojišťoval Bongani Zungu.

Domácím evidentně příliš nepomohla ani nedávná výměna trenéra, náhrada Philippeho Hinschbergera v podobě Frédérica Hantze dosud přinesla jen bezbrankovou remízu na půdě Toulouse, jinak se jim bezpečné příčky každým kolem vzdalují a vzdalují čím dál více. Hosté si naopak po nedobrém vstupu do sezóny slušně zvykají na nejvyšší soutěž.

Po čtvrthodině hry se do první slibné příležitosti propracoval Niane, nicméně na amienského gólmana Gurtnera nevyzrál. Naopak na druhé straně se svěřenci kouče Christopha Pélissiera prosadili ze své první vážnější šance. Dibassy na levé straně zakouzlil s míčem, přetáhl centr na zadní tyčku, a odtud prudkou hlavičkou skóroval Konaté.

Hostující forvard byl při chuti i nadále a náskok svého týmu mohl navýšit ještě do přestávky. Jenže ani ve 35. minutě, ani ve 39. minutě netrefil kýžený prostor, a to byl přitom ve druhém případě v bezprostřední blízkosti brankáře Didillona. Hned zkraje druhé půle se snažil vyrovnat Dossevi, avšak jeho pokus z voleje zlikvidoval připravený Gurtner.

Jinak však Les Grenats směrem dopředu opravdu moc neohrozili. A když navíc v 65. minutě po akci, založené ve středu pole Kakutou, zamířil zpoza vápna přesně do dolního rohu brány Zungu, bylo vlastně rozhodnuto. Amiens si vítězství mezi prsty proklouznout nenechalo i proto, že v závěrečné desetiminutovce přežilo šance Riviéra a také tu N'Guetteho.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele