4. kolo
26.08.2017 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - Montpellier HSC 2:1

Dijon po dalším bojovném výkonu připisuje hned tři body, MHSC naopak druhou porážku a přes reprezentační přestávku budou mít na jihu Francie určitě o čem přemýšlet.

Na nejvyšší úrovni se tito soupeři potkali čtyřikrát. Třikrát zápas skončil remízou, jednou se po výsledku 5:3 radoval Montpellier. Jenže to se jednalo o jeho mistrovskou sezonu. Od té doby se hodně změnilo. A tým, jenž v současnosti vede Michel Der Zakarian stále ne a ne najít optimální formu.

První poločas utkání s Dijonem rozhodně nebyl zrovna oslavou fotbalu. Jediná zaznamenáníhodná situace se odehrála až v jeho samotném závěru. Po dlouhém centru se míč dostal k Wesleymu Saïdovi, jenž ve vápně obešel tři protihráče. Ten čtvrtý, jmenovitě Daniel Congré, mu v poslední chvíli balon vypíchnul, nicméně odrazil se pouze do míst, kde číhal Benjamin Jeannot, pro něhož už nebyl vůbec žádný problém trefit prázdnou branku - 1:0.

Vedení Dijonu však nevydrželo příliš dlouho. Konkrétně už čtyři minuty po změně stran vrátil MHSC po vzoru Impéria úder. Jérome Roussillon na levém křídle po narážečce rozkmital své rychlé nohy, aby mohl poslal míč do malého čtverce před bránu, kde stačilo Giovannimu Siovi jenom nastavit pravačku - 1:1.

V 53. minutě mohlo dojít k otočení skóre. Ovšem dalekonosná dělovka Paula Lasneho vedla akorát k výbornému zákroku Baptiste Reyneta. Za chvíli se po další Roussillonově pobídce ocitnul ve výborné šanci Nordi Mukiele, ale přestřelil. Řada tedy byla na týmu Oliviera Dall’Oglia a rozhodnutí přinesla dvaašedesátá minuta.

Júlio Tavares, jenž byl na hřišti v té době nějakých šest minut, dokázal mezi dvěma protihráči sklepnout do volného prostoru na Jeannota, který svým halfvolejem zařídil Dijonu premiérové vítězství - 2:1. V tomto kalendářním roce bylo teprve páté. A Jeannot? Uvidíme, jestli na tento výkon dokáže navázat i v dalších kláních.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele