9. kolo
14.10.2017 20:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Metz 3:1

Ještě čtvrthodinu před koncem držely Méty na půdě vždy nepříjemného St. Étienne velmi cenné nejtěsnější možné vedení. Jenže domácí si třemi rychlými brankami nakonec zařídili dvoubrankové vítězství a posunuli se už na třetí místo tabulky. Hosté v žádném případě neodehráli špatnou partii, ovšem závěr zápasu se jim hrubě nevydařil.

Les Verts se svým soupeřem v posledních deseti případech v rámci nejvyšší soutěže nepohráli a nemínili na tom nic měnit ani na jedenáctý pokus. Už v 6. minutě se chtěli prosadit, Cabella z hranice šestnáctky tlačil svou střelu ke vzdálenější tyči, brankář Kawašima na míč nedosáhl, měl ale ve finále štěstí, že míč narazil do brankové konstrukce.

Méty naopak svou první šanci tohoto střetnutí proměnily v úvodní gól. Dossevi poslal centr z rohového čtvrtkruhu do vápna, kde Diagne přetlačil stopera Lacroixe a tečoval balón přesně k tyči. V závěru první půle mohlo být pro ASSE ještě hůře, Cohade totiž parádně napřáhl z velké dálky, nicméně mezi třemi tyčemi si počínal dobře gólman Ruffier.

St. Étienne dlouho nenašlo odpověď na Diagneho trefu a vyrovnáno bylo až v 74. minutě. Přesně zakončit odmítli Diony i Théophile Catherine, aby se k dorážce propracoval ještě Pajot, jenž už zacílit dokázal. V 83. minutě se situace pro Méty hodně zkomplikovala, protože musely po faulu Philippse vůči Gabrielu Silvovi čelit penaltě.

Jenže jako exekutor nebyl úspěšný Dabo, jehož perfektně vychytal Kawašima. Dabo ale svoje selhání záhy napravil. Hlavou totiž po rohovém kopu usměrňoval míč do brány, který si nakonec srazil do vlastní sítě Cafú. Hosté se z téhle rány nevzpamatovali, naopak v nastavení ještě jednou inkasovali po přesném přízemním pokusu od Maïgy.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele