19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Stade Rennes 2:1

Monaco zásluhou gólů Falcaa a Keity Baldého přehrálo doma Rennes a zásluhou lepšího skóre zakončí první polovinu sezony na druhé příčce. Rennes je deváté, což není špatné, ale stejně má co zlepšovat.

Už v úvodních třech minutách byly k vidění dvě solidní příležitosti. Na každé straně hřiště jedna. Baldé nejprve pálil v dobré pozici trestuhodně nad. A ani Wahbi Khazri si nepočínal nejpřesněji. Oba borci se však svých tref dočkali později. Ještě předtím se ale připomněl El Tigre, tedy kolumbijský kanonýr Radamel Falcao, jenž se snad po smolném zranění z roku 2014 konečně dočká svého mistrovství světa.

Psala se 20. minuta, když Fabinho našel Ronyho Lopese, jenž přiběhnul na hranici pokutového území svou tvrdou ranou orazítkoval tyč. O dorážku se nejprve přihlásil Thomas Lemar, jenomže podklouznul. Falcao naštěstí stál za ním a jako zkušený gólový zabiják si vyčíhal svůj moment, aby před tradičně poloprázdnými tribunami propálil Tomáše Koubka - 1:0.

Po sedmi minutách mohl přidat další gól, ale tentokrát nebyl přesný. Monaco mohlo jít do šaten s dvoubrankovým vedením, kdyby v závěrečné minutě prvního dějství nemířil po centru Joaa Moutinha nad bránu Holanďan s africkým jménem Terence Kongolo. Druhý poločas začali lépe Les Rouges et Noirs.

V 52. minutě protáhnul Subašiće Joris Gnagnon. Pak Djibril Sidibé ve vlastním vápně až příliš usilovně sledoval balon, takže si nevšimnul, že se mu do cesty jaksi připletl James Léa-Siliki. Wahbi Khazri už dal ve své kariéře góly ze složitějších pozic, než jakou představuje penalta. I když je pravda, že si chorvatský gólman na balon trochu sáhnul - 1:1.

Do konce stále zbývalo 30 minut. V 72. minutě mohl Sidibé napravit své zaváhání, jenže Tomáš Koubek ho vychytal. Proti Baldému half-voleji z minuty jednaosmdesáté už byl ale krátký - 2:1. AS Monaco tak po devatenácti kolech ztrácí na vedoucí PSG devět bodů. Příště zajíždí do Montpellieru a Rennes doma přivítá čtvrtou Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele