24. kolo
04.02.2018 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Lyon 3:2

Ačkoli Monaco hrálo celý druhý poločas o deseti mužích v poli, dokázalo urvat tři body z důležitého souboje proti Lyonu. Ten prohrál podruhé v řadě a ztrácí na druhou příčku již tři body. A to přitom Les Gones vedli dokonce o dvě branky. Jenže soupeř se nevzdal, do přestávky vyrovnal, a dvě minuty před koncem se ještě trefil Rony Lopes.

Poté, co Marseille v páteční předehrávce skolila Méty, věděly oba týmy moc dobře, že musejí na tenhle výsledek zareagovat. A s větší chutí do zápasu vstoupil zcela určitě OL. Už ve 12. minutě poprvé gólově udeřil, to když situaci ve své vlastní bráně hodně podcenil Subašič, jenž překvapivě pustil za svá záda slabou dalekonosnou střelu Díaze.

A to se navíc při snaze zachytit balón Subašič zranil, narazil nepříjemně o tyčku, a už po čtvrthodině hry ho musel nahradit Sy, až obvyklá trojka knížecího klubu. Ve 27. minutě přitom hosté znovu skórovali, to když po dlouho trvající kombinaci nakonec centr z levé strany od Mendyho ztečoval do sítě na bližší tyči sbíhající si Traoré.

ASM působil během první půlhodiny opravdu hodně nevýrazně, a tak mu určitě hodně pomohla snižující branka ze 31. minuty. Baldé, letní posila z Lazia, nabral rychlost, zbavil se vracejícího se NDombélého a Aouara a namířil svůj pokus i s pomocí teče Morela přesně ke vzdálenější tyči, byť si gólman Anthony Lopes na míč lehce sáhl.

O pět minut později měl Lyon po náskoku. Rony Lopes zahrával standardku centrem do šestnáctky, kde se Mendy zbytečně přetahoval s Glikem, a i když rozhodčímu Bastienovi chvilku trvalo, než nařídil penaltu, asi udělal správné rozhodnutí. Falcao sice z bílého puntíku Anthonyho Lopese nepřekonal, z bezprostřední dorážky už ovšem ano.

Hodně zajímavé první dějství ještě nabídlo jednu důležitou situaci, a to vyloučení Baldého. Ten inkasoval první žlutou kartu ve 40. minutě, ale evidentně mu varování od Bastiena nepomohlo zklidnit svoje emoce, u lajny na útočné polovině zbytečně zaskluzoval do Mendyho, a po druhé žluté a následné červené se musel pakovat ze hřiště.

Druhý poločas už tolik divoký nebyl, je ale jinak pravda, že i bez zraněného Falcaa, jenž musel kvůli zranění odstoupit v 55. minutě, byli oslabení domácí překvapivě nebezpečnější. Rony Lopes s Tielemansem se ještě neprosadili, v 88. minutě však již střídající Jovetič sklepl balón pro Ronyho Lopese, a ten ho levačkou usměrnil do dolního rohu brány.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Langi

Tady se musi uhrat alespon remiza!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele