28. kolo
02.03.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Girondins Bordeaux 2:1

Monako potvrdilo úlohu favorita proti Bordeaux a v domácím prostředí zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1, v tabulce Ligue 1 si tak upevnilo druhou příčku zaručující přímou účast v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů a před Marseille momentálně drží náskok pěti bodů. Girondins se za svůj výkon v páteční předehrávce vůbec nemusí stydět, po půlhodině hry dokonce vedl a o náskok přišel zhruba pětadvacet minut před koncem.

Hostům v tuto chvíli patří devátá pozice se šestatřiceti body, na druhou stranu je to za nimi hodně natěsnané. Knížecí klub se znovu musel obejít bez hvězdného Kolumbijce Falcaa, který od začátku února chybí kvůli zraněnému stehennímu svalu. Jeho místo zaujal útočník Stefan Jovetič a od samého začátku byl platným členem. Kromě vyrovnávací branky na konci úvodního dějství poprvé zahrozil už po čtvrthodině hry.

Černohorský reprezentant si naběhl na krásný pas za obranu od Fabinha, v souboji jeden na jednoho přetlačil bránícího protihráče a pak akrobaticky z mírného úhlu zakončoval do boční sítě. Ve 28. minutě oslovil Jovetič nádherným pasem na pravou stranu pokutového území Lemara. Ten z první zpětnou nahrávkou našel ještě lépe postaveného Ghezzala, jenž z první nastřelil horní okraj břevna. Hosté z ničeho nic prorazili o čtyři minuty později.

Do překvapivého vedení je dostal Valentín Vada, když se po přihrávce Sabaly opřel do míče ve středu pokutového území a parádně se trefil přímo pod horní tyčku. Od tohoto momentu domácí ještě přidali. Ve 34. minutě se po načasované kolmici od Fabinha ocitl v tváří tvář proti brankáři Costilovi osamocený Lemar, ale poté mířil mimo prostor tří tyčí. Za dalších šest minut se probojoval do podobné pozice Jovetič, avšak zblízka na výtečného Costila nevyzrál.

Monako se přeci jen dočkalo srovnání ve 45. minutě, Joveitč si naběhl na geniální kolmici od Lemara a ze čtrnácti metrů nekompromisně zavěsil po zemi k levé konstrukci. Ve druhém dějství se v podstatě urodila jediná větší možnost a ta hned skončila rozhodujícím gólem, v 69. minutě se prosadil Rony Lopes. Dvaadvacetiletý portugalský záložník obdržel zpětnou přihrávku od Sidibého a z ostrého úhlu pálil přesně do vzdálenějšího horního rohu. V dresu Bordeaux odehrál celý zápas bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele