6. kolo
17.09.2017 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Angers SCO - FC Metz 0:1

Trvalo to šest kol, ale Mety se dočkaly. Těsně přehrály Angers a slaví první tři body. Pro SCO však pochopitelně není nic ztraceno.

Do vedení mohli jít po třiceti minutách domácí. Baptiste Guillaume se dostal před Milana Biševace, aby se potkal s centrem Karla Toko Ekambiho. Ke škodě Les Scoïstes však skvěle zasáhnul Thomas Didillon. O chvíli později nahrával na druhé straně hřiště Matthieu Udol a Nolan Roux se teprve zastřeloval.

Gólově se totiž tenhle bývalý hráč AS Saint-Étienne prosadil až v 55. minutě, kdy se po akci Renauda Cohadeho a Mathieua Dosseviho parádně položil do centru druhého jmenovaného - 0:1. V 63 minutě kopal Moulinův tým přímý kop a to je doména Thomase Manganiho. Co na tom, že vzdálenost byla úctyhodná. Stejně to zkusil přímo, nicméně mezi tři tyče se netrefil.

Třicetiletý záložník pak zakombinoval s Flavienem Taitem, avšak gólu se zase nedočkal, neboť za svého brankáře na poslední chvíli zaskočil Iván Balliu. Pak se předvedl Alexandre Letellier proti pokusu Opy Nguetteho. A následně šikovně zmenšil střelecký úhel Gerónimovi Pobletemu, který proto minul.

Tečku za utkáním udělal v sedmé minutě nastaveného času kapitán kamerunských vítězů Afrického poháru národů Karl Toko Ekambi. Iván Balliu, produkt barcelonské akademie La Massia, však uklízel na brankové čáře do bezpečí. Vůbec to byl jeho zápas, když vyhrál všech patnáct soubojů, do kterých se pustil.

Mety se za tři body radovaly poprvé po 135 dnech, tedy od začátku května, kdy se pod výhru nad Lille podepsali Renaud Cohade a Georges Mandjeck, v současnosti nastupující za pražskou Spartu. Angers SCO má před sebou dva těžké duely s Nice a s Lyonem. Naopak na skvadru Philippa Hinschbergera čekají Troyes a FC Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele