19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Angers SCO - Dijon FCO 2:1

Angers sice díky Ekambimu zabralo a připsalo si první domácí výhru v sezoně, ale zimu stejně přečká v sestupové zóně. Dijon zatím zastává skvělé desáté místo.

Hosté šli přitom do vedení už po sedmi minutách hry. Pokus Benjamina Jeannota brankář Alexandre Letellier jenom vyrazil a na přesnou dorážku z kopačky Naïma Slitiho už byl krátký - 0:1. Postupem času začínali přebírat otěže utkání domácí borci. Karl Toko Ekambi se poprvé ozval po nějakých třiceti minutách. Jeho hlavičku však zastavila tyčka.

Kamerunský fotbalista, jenž se nakonec se svou zemí nedostal na MS do Ruska, se poprvé prosadil až dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodní pětačtyřicetiminutovky. Po centru Yoanna Andreua se k hlavičce dostal Ismaël Traoré a Baptiste Reynet předvedl výtečný zákrok. Balon si však bohužel přeci jen našel dobíhající Ekambi a z bezprostřední blízkosti vyrovnal - 1:1.

Deset minut po startu druhé půle se pětadvacetiletý rodák z Paříže přihlásil výrazně o slovo znovu. Portugalec Xeka, který v Dijonu hostuje z Lille, jej pronikajícího sejmul ve vápně. Ač faulovaný, rozhodnul se sám zahrávat pokutový kop. A dobře udělal, jelikož Reynet skákal doprava, zatímco on si k radosti příznivců klubu vybral druhou stranu - 2:1.

Devět vstřelených branek, z toho pouze jedna ze značky pokutového kopu ... to je vskutku úctyhodný počin. Dalo by se napsat, že kdyby snad náhodou SCO nakonec setoupili, o nabídky nebude mít tenhle hráč nouzi. Ale zpět k samotnému duelu, v němž měl nejblíže k vyrovnání v 81 minutě Benjamin Jeannot. Trefil však pouze brankovou konstrukci.

V závěru byl ještě po druhé žluté za faul na Flaviena Taita vyloučen Ádám Lang. Na těsné výhře Angers se ovšem vůbec nic nezměnilo. O další body bude Moulinův tým bojovat v polovině ledna na Groupama Stadium v Lyonu. Dijon doma přivítá prozatím poslední Mety, které však výhrou v devatenáctém kole rozhodně ještě nejsou odepsané.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele