15. kolo
28.11.2017 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Amiens SC - Dijon FCO 2:1

Před začátkem nové sezóny byl Amiens považován jakožto nováček ligy za největšího outsidera. A ejhle, po patnácti kolech se nachází v horní polovině tabulky bezpečně vzdálený od sestupového pásma. Aktuálně se mu podařilo zvítězit už potřetí v řadě, bodovat s ním nedokázal ani Dijon, jenž se opíral o minulé výhry nad Troyes a Toulouse.

Doposud platilo, že když celek ze severu Francie uzmul tři body, nikdy přitom neinkasoval. Až během svého nynějšího plného zisku tohle pravidlo porušil. Na jeho radosti ale obdržený gól od Kwona Čchang-huna nemohl nic změnit. Protože za něj se zkraje první půle trefil Gaël Kakuta a těsně po přestávce zaznamenal rozhodující přesný zásah Quentin Cornette.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí přímo skvostně. Kakuta dostal možnost rozehrát přímý volný kop těsně za pokutovým územím, svou střelu ve zdi otřel o stopera Djilobodjiho a překonal bezmocně přihlížejícího brankáře Reyneta. Skóroval tak proti svému bývalému klubu, který krátce reprezentoval od ledna do května v roce 2012.

Traoré, jenž v sestavě nahradil suspendovaného Moussu Konatého, se snažil záhy náskok navýšit, nicméně obránce Haddadi na brankové čáře na poslední chvíli vykopl míč do bezpečí. Dijon naopak z ničeho nic vyrovnal v 15. minutě. Po parádním ťukesu na vápně se Sammaritanem zamířil skvostně ke vzdálenější tyčce Kwon.

Závěr prvního dějství pak daleko lépe vyšel Amiens. Nejprve se musel Reynet činit vůči Cornetteovi jedenáct minut před obrátkou a pak po spolupráci s Traorém trefil tyčku Kakuta. Avšak v 50. minutě již DFCO přece kapituloval. Po centru Gakpého ještě Cornette se svou prvotní střelou Reyneta nepřekonal, z dorážky už ovšem ano.

Dijon měl příležitosti na to, jak urvat z tohoto duelu aspoň plichtu. V 58. minutě levačkou vypálil Kwon, protože však jeho pokus tečoval do sítě nohou v ofsajdu postavený Saïd, nemohla být tahle branka uznána. A pak svůj tým podržel gólman Gurtner, který jistě zakročil vůči Saïdovi a v 79. minutě také proti Júliovi Tavaresovi.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele