25. kolo
11.02.2017 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Toulouse FC - SC Bastia 4:1

Bastia začíná být v pořádné bryndě. Na půdě Toulouse padlo už počtvrté z posledních šesti utkání a v tuhle chvíli budou muset z předposlední příčky dohánět manko čtyř bodů na bezpečné pásmo. Toulouse naopak uplynulé dny vycházejí velmi slušně, už podruhé v řadě doma zaznamenalo čtyři vstřelené branky a zdá se, že jeho krize je zažehnána.

Před pouhým týdnem se klubu od řeky Garonny podařilo čtyřmi góly smést Angers. A teď svůj výkon pouze zopakovalo. Dvakrát se dokázal prosadit Martin Braithwaite, po návratu z angažmá v Mexiku se do formy evidentně dostává Andy Delort, který skóroval jednou, přesně zacílil též Issa Diop. Za hosty Prince Oniangué jen korigoval stav.

TFC si tak upevnil své pozice ve středu tabulky a je zřejmé, že mizerné lednové období je definitivně zapomenuto. To Bastia má rozhodně o čem přemýšlet. Kromě utrpěného debaklu musí také popřemýšlet na svou disciplínou, protože utkání nedohráli Nicolas Saint-Ruf ani Yannick Cahuzac. Ten byl mimochodem od roku 2013 vyloučený už podeváté!

Poté, co svou šanci neproměnil Delort, se na druhé straně do slušné možnosti dostal Oniangué, nicméně toho dokázal vychytat gólman Lafont. Ve 38. minutě už nastala změna průběžného skóre. Hostující brankář Leca vyrazil centr z rohového čtvrtkruhu pouze k nohám Delorta, který nádhernými nůžkami rozvlnil síť.

Do přestávky se ještě trefil Braithwaite, jenž to zkusil individuálně, prošel kolem dvou svých strážců a i z těžkého úhlu prostřelil Lecu. Korsičané však oživili svou naději na úspěch v 53. minutě. Danicův centr ze standardky propadl až do pokutového území, odkud Oniangué z blízkosti velmi snadno zakončoval.

Potom se však po druhé žluté kartě a následné červené nechal vyloučit Cahuzac a v deseti již Bastia neotočila. Naopak čtvrthodinu před koncem způsobil penaltu Saint-Ruf, také on dostal druhou žlutou kartu a červenou, a z bílého puntíku se nezmýlil Braithwaite. Čtyři minuty před koncem se navíc ještě hlavou trefil Diop.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele