11. kolo
29.10.2016 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Lyon 1:2

Lyon se v letošním ročníku trápí, ovšem nyní dokázal překvapit dobře hrající Toulouse a na jeho půdě zvítězil po výsledku 2:1. Hubený náskok dokázal udržet i přesto, že více jak pětatřicet minut hrál v oslabení v deseti hráčích. Olympique se v tabulce francouzské nejvyšší soutěže posunul na osmé místo se šestnácti body, Toulouse jich má na kontě o dva více a je šesté. Hrdinou zápasu se stal hostující Alexandre Lacazette, který vstřelil oba góly Lyonu.

První šance sobotního střetnutí byla k vidění už po necelých šedesáti sekundách, kdy z pravé strany odcentroval domácí Trejo, na zadní tyči si zpracoval míč na prsa Durmaz a ještě ho lobem předkládal pro Braithwaiteho, který z dobré pozice mířil hlavou mimo tři tyče. Hosté se dostali do vedení po čtvrthodině hry z pokutového kopu. Po přihrávce Fekira získal míč Ghezzal a v šestnáctce soupeře byl podrážen Dioupem, rozhodčí okamžitě ukázal na penaltový puntík.

Míč si následně postavil Lacazette, zamířil k levé tyči, a nakonec rozvlnil síť. Brankář Lafont sice vystihl směr střely, a dokonce balón i lehce zasáhl, jenže v cestě do branky mu nezabránil. Toulouse dokázalo vyrovnat o jedenáct minut později, autorem gólu byl Christopher Jullien. Ten po přímém volném kopu Treja z pravé strany hlavičkoval prudce k bližší tyči a z devíti metrů rozvlnil síť, Lopes se po balónu natahoval marně.

Do druhého poločasu vstoupil lépe Lyon a po sedmi odehraných minutách skóroval podruhé v tomto utkání Lacazette. Pětadvacetiletý francouzský útočník si naběhl za obranu soupeře na kolmici Tolissa, z pravé strany obešel gólmana Lafonta a pohodlně rozvlnil sít. V letošním ročníku Ligue 1 zaznamenal již svou devátou trefu a v tabulce střelců se nachází na druhé pozici za desetigólovým Uruguaycem Edisonem Cavanim z PSG.

Hosté si zkomplikovali situaci v 56. minutě, kdy Rafael bezohledně podrazil unikajícího Durmaze a po druhé žluté kartě se musel předčasně pakovat do sprch. Toulouse této výhody využit nedokázalo a Lopese do konce střetnutí ani jednou vážněji neohrozilo, samo naopak mohlo potřetí inkasovat v 88. minutě. Po přihrávce z levé strany pálil z dvanácti metrů osamocený Ghezzal, ale v tváří tvář proti brankáři Lafontovi neuspěl, ten vyrazil balón nad horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny kurz na 1

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny kurs na 2.Ta cerna serie Lyonu v Toulouse (11.sezon bez vyhry) musela jednou skoncit.A proc ne kdyz se nam zrovna nedari.Jsem rad ze to kluci zvladli a dopadli tam lip jak QSG a Monaco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele