34. kolo
23.04.2017 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - OGC Nice 1:1

Hráči Nice nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Toulouse a se svým nedělním protivníkem se rozešli smírně v nerozhodném poměru 1:1. V tabulce stále zůstávají na třetím místě se čtyřiasedmdesáti body a před čtvrtým Lyonem už mají nedostižný náskok, ovšem na druhou stranu jejich ztráta na vedoucí duo PSG - Monako narostla na šest bodů. Domácí celek je v tabulce Ligue 1 jedenáctý s dvaačtyřiceti body.

Toulouse v tuto chvíli ještě nemá jistou záchranu, na druhou stranu potřebuje ve čtyřech zbývajících duelech uhrát pouhé dva body a i v případě všech proher by mu současný bodový zisk měl stačit. OGC se mohl dostat do vedení již po necelé čtvrthodině hry, kdy vyrobil obrovskou hrubku domácí Diop, jenž byl naprosto nedůrazný v souboji s Le Bihanem. Hostující šestadvacetiletý útočník se tak z ničeho nic dostal do samotného úniku.

Vzápětí se chtěl zbavit brankáře Lafonta kličkou a to se mu i povedlo, avšak v závěrečné fázi střílel o pár decimetrů vedle pravé tyče. V 18. minutě bylo Nice ještě blíže k vedoucímu gólu, když se k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů postavil Seri a jeho kroucená rána se odrazila od bližší tyče zpět do pole, Lafont a tedy i celé Toulouse měli velkou porci štěstí. Až do konce první půle se hrálo z obou stran opatrně, góly se zrodily až po přestávce.

Ten první vsítili trochu překvapivě domácí, v 56. minutě zužitkoval úvodní vážnější příležitost svého výběru Corentin Jean. Teprve jednadvacetiletý forvard se po centru z levého křídla a několika následných odrazech dostal k míči a z dvanácti metrů ho napálil přesně ke vzdálenější konstrukci mimo dosah gólmana Cardinaleho. Ovšem neuběhly ani tři minuty a mírně aktivnější tým nedělního střetnutí srovnal.

Jedinou branku Nice vsítil záložník Valentin Eysseric, když se po rohovém kopu z levé strany dostal taktéž k odraženému balónu a z nějakých jedenácti metrů pálil ke vzdálenější tyči mimo dosah skákajícího Lafotna. Od této chvíle se nic zajímavého nepřihodilo a oba celky především hrály zodpovědně v defenzívě. V příštím kole zavítá Toulouse na půdu vedoucího Monaka, Nice se v jednom ze šlágrů sezóny utká s velkým rivalem z Paříže.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele