15. kolo
30.11.2016 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - Montpellier HSC 1:0

Toulouse nakonec zvládlo zápas s Montpellierem a po patnácti kolech má na kontě dvaadvacet bodů, což za současného rozložení sil stačí osmou příčku. MHSC naopak zůstává dva body nad propastí.

Minuta ticha před úvodním hvizdem, držená za zřícené letadlo s týmem Chapecoense, znamenala nejvíce pro kapitána la Paillade, jelikož Vitorino Hilton v tomto klubu s velkým fotbalem začínal. O vítězi tohoto fotbalového klání rozhodl vlastně signál po přímém kopu. I když všechno rozhodně neproběhlo přesně podle plánu.

Běžela 20. minuta, když Yann Bodiger rozehrál klíčovou standardní situaci. Nevolil centr, nýbrž přihrávku na Martina Braithwaitea, který si zaběhnul za zeď. Následně vystřelil na Laurenta Pionniera, který jenom vyrazil k Issiagovi Syllovi, jenž hrudí dostal balon za brankovou čáru - 1:0. Pro guinejského reprezentanta to byl první gól v sezoně.

Spousta chvály se zatím snášela na hlavu Albana Lafonta, mladičkého brankáře ve službách TFC. Jenže v 56. minutě vyrobil obrovskou chybu, kterou ovšem Steve Mounié nepotrestal, přestože měl před sebou odkrytou branku. Před tímhle duelem hrál Montpellier venku sedmkrát a pokaždé dokázal skórovat.

Naprázdno vyšel teprve na Stadium Municipal. I proto, že Ryad Boudebouz svou střelu o kousek nenasměroval mezi tři tyče a že Mounié v další šanci nevyzrál na Lafonta, jenž v minutě osmdesáté zachraňoval konečky prstů. Hantzův tým o víkendu čeká PSG a Toulouse se pokusí udělat nějaké body na stadionu Allianz Riviera v Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele