9. kolo
14.10.2016 19:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - AS Monaco 3:1

Knížecí klub prohrál v Toulouse jen jednou z posledních jedenácti případů. Zprvu se zdálo, že by tuhle bilanci mohl s klidem vylepšit, neboť až do 65. minuty vedl díky brance Valéreho Germaina. Domácím však poslední třetina zápasu vyšla na jedničku. Nejprve srovnal Óscar Trejo a pak dvěma zásahy podtrhl hostující neúspěch Martin Braithwaite.

V loňské sezóně TFC svým fanouškům připravil pouhých šest vítězství a horlivě se pral o záchranu. Letos získal už svou čtvrtou výhru na domácí půdě, na Stadium Municipal zůstává i nadále stoprocentní a v pohodě bojuje o evropské poháry. ASM naopak díky této porážce odmítl možnost alespoň na chvilku dostat se do čela tabulky.

Mužstvo kouče Leonarda Jardima vstoupilo do utkání aktivněji a už v 1. minutě Joao Moutinho vyslal první navštívenku na soupeřovu branku, nicméně jeho pokus skončil nakonec mimo. O pár chvil později se již Monako gólově přece jenom prosadilo, Germain totiž využil Boschiliův centr ze standardní situace a poslal balón hlavou za záda brankáře Lafonta.

V 7. minutě se poprvé osmělilo také Toulouse, nicméně hlavičku Braithwaita gólman Subašič dokázal zlikvidovat. O šest minut později bylo před monackou brankou ještě více rušno, Subašič centr od Durmaze trošku laxně vyboxoval pouze na hlavu Sylly, jenž si však se zakončením neporadil nejlépe a zamířil pouze přímo do rukavic svého protivníka.

Po půlhodině hry zkoušel srovnat Jullien, jenže hlavičku usměrnil jen mimo, čtyři minuty před přestávkou ještě jednou vystrčil růžky Braithwaite, který si poradil s obráncem Jemersonem a svou následnou střelou zaměstnal Subašiče. Do druhé půle hosté vstoupili s jasnou taktikou hlídat těsný náskok, to se jim ovšem dařilo jen dvacet minut.

Pak Trejo z levé strany nacentroval na zadní tyč, odkud Braithwaite vrátil míč zase zpátky na druhou tyčku, kam si nabíhal právě Trejo, a ten z blízkosti pohodlně zakončil. A nakonec si vzal dvakrát slovo Braithwaite. Nejprve v 84. minutě těžil z přihrávky Somálii a v 87. minutě se prosadil ihned po zpracování míče z povedené otočky.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1.1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele