9. kolo
16.10.2016 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 1:1

Série čtyř domácích výher v řadě se zastavila, když Rennes před vlastními fanoušky pouze remizovalo 1:1 s Bordeaux. Ne že by se svěřenci Christiana Gourcuffa nesnažili - v závěru soupeře doslova bili, kombinace štěstí a skvělého Carrassa však Bordelais zachránila cenný bod.

Oba týmy mají letos v plánu bojovat o poháry a zatím se jim poměrně daří; žádná zázračná forma to sice není, případná dnešní výhra však mohla katapultovat jak Rennes, tak Bordeaux do první pětky. Dlouhodobá statistika favorizovala spíše hosty, kteří prohráli jediný z posledních dvanácti vzájemných zápasů, domácí forma Les Rouges et Noirs jim však zkraje poskytovala výhodu; uzdravený špílmachr Yoann Gourcuff sice zůstal pouze na lavičce, jeho spoluhráč Kamil Grosicki však dokázal zpracovat elegantní N'Tepův pas a Carrasso musel vytáhnout první skvělý zásah.

Na druhé straně sice zahrozil technickou přízemní střelou Jérémy Ménez, přesto však šli domácí zaslouženě do vedení - minutu před změnou stran. Pomohlo jim k tomu i štěstí, respektive smůla obránce Diega Contenta, který si srazil Siův pas do vlastní sítě.

V relativně pomalém tempu druhé půle bylo šancí pomálu; tým Jocelyna Gourvennece však dokázal vyrovnat z rohu, který zahrával Malcom a přesně zakončoval sváteční střelec Nicolas Pallois. A potom přišel drtivý tlak Rennes, po kterém hosté možná ani sami netuší, jak dokázali uhájit bod až do závěrečného hvizdu.

Letošní Rennes má pověst týmu, který dokáže zvrátit výsledek v samém závěru utkání; jejich poslední dvě domácí výhry měly právě tento scénář. A dnes to vypadalo, že se jim ho podaří zopakovat. Zejména střídající Adama Diakhaby trhal bordeauxskou obranu na kusy, Carrasso ale odolával - vychytal jak jeho samotného, tak i Wesleyho Saïda. A také si dobře postavil brankovou konstrukci, která za ním zazvonila ve finálních minutách hned třikrát (!). Hosté tak mohou být s výsledkem rozhodně spokojenější.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele