22. kolo
28.01.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - FC Nantes 1:1

Nantes se málem dočkalo další výhry. Jenže v závěrečné pětiminutovce inkasovalo. Přesto může být zase o malinko klidnější.

Bretaňské derby začalo ve velikém tempu a už v desáté minutě chyběl Yoannu Gourcuffovi pouhý kousíček k tomu, aby ve vyložené pozici usměrnil pobídku Kamila Grosickiho. Na druhé straně hřiště se o slovo přihlásil Emiliano Sala, ale Benoit Costil předvedl výborný zákrok. V závěrečné minutě první půle už byl krátký.

Les Canaris rozehráli výbornou akci, na níž byl znát, jak agresivně se ženou za gólem. Yacine Bammou dostal z levé strany přihrávku na hranici vápna, přičemž musel z první přiťuknout na zcela neobsazeného Julese Ilokiho. Jeho první pokus sice domácí brankář ještě zneškodnil, nicméně na dorážku už prostě nestačil a nic nepomohlo, že na brankové čáře hlídali dva jeho spoluhráči - 1:0.

Po změně stran byli Les Rouges et Noirs zase aktivnější. Teprve v 69. minutě si však mohli připsat na konto první trefu. Jenomže spolupráce Yoanna Gourcuffa s čerstvě vystřídavším Wesley Saïdem nakonec nezafungovala zcela podle představ. Gólu se přeci jen dočkali, protože obrana hostujícího celku hrubě zaváhala.

Costil rozehrával z vlastní poloviny až do šestnáctky soupeře, kde se mezi žlutými dresy vyskytoval jediný červený, konkrétně ten s dvaatřicítkou na zádech. Joris Gnagnon jen tak lehoučce trknul hlavou do balonu, jenž si následně našel svou cestičku za záda Maxime Dupého - 1:1. Na Rennes příště čeká Bordeaux, na Nantes konkurent AS Nancy Lorraine.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele čutálisti z Nantes 3. výhra venku v řadě vypsaní jako outsider by byla trošku podezřelá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele