18. kolo
18.12.2016 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SM Caen - FC Metz 3:0

Poslední domácí zápas tohoto roku zvládli fotbalisté Caen na jedničku a vymanili se ze samotného dna tabulky na šestnáctou příčku. Byla to pro ně teprve druhá výhra z posledních devíti ligových kol. Méty v Normandii předvedly slabý výkon a se svým soupeřem mají v tuhle chvíli shodný počet osmnácti bodů.

Mlha, to je v prosincových měsících ve Francii aktuálně velký strašák. A nejinak tomu bylo i na Stade Michel d'Ornano, kde se kvůli tomuto nepříjemnému přírodnímu úkazu muselo ze soboty odkládat na neděli. Nucená pauza nakonec evidentně více uškodila nováčkovi soutěže, který už od začátku na hřišti spíše tápal.

Do první vážnější příležitosti se dostal po deseti minutách hry Karamoh, nicméně tentokráte ještě svou hlavičku usměrnil jen nad branku. Ve 20. minutě už se přece jenom gólově prosadil. Po autovém vhazování Bessat nacentroval z levé strany do šestnáctky, kde se jeho spoluhráč odpoutal do vzduchu od Ivána Balliua, a hlavou pohotově zacílil.

Karamoh byl při chuti i nadále a ve 27. minutě připravil pro svůj tým další šanci. Prchl podél pravé strany, svým pasem hledal Santiniho, který na míč nedosáhl, ale vzadu za ním už Rodelin ano, a po jeho střele zvonila branková konstrukce. V 57. minutě se situace pro Méty ještě více zkomplikovala, to když se zcela zbytečně nechal vyloučit Biševac.

Se Santinim se dostal do křížku, účty si s ním vyřizoval ihned, a protože sudímu Letexierovi neuniklo, že svého rivala udeřil v nepřerušené hře do obličeje, musel se Srb pakovat pod sprchy. Domácí tenhle zkrat sladce pomstili. V 61. minutě Féret přistrčil míč Santinimu, jenž technickou střelou přes beka Faletteho zacílil přesně k tyčce.

Falette mohl v 80. minutě snížit stav, ovšem brankář Dreyer proti němu reflexivně zasáhl, už o dost blíže byl vstřelené brance Vion, jenže ke své smůle poslal svůj pokus jen do tyčky. V nastavení pak SMC přidal ještě jeden zásah. Sané nebyl v pokutovém území důrazně bráněný a sám se před gólmanem Didillonem v koncovce nezmýlil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele