30. kolo
19.03.2017 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

SM Caen - AS Monaco 0:3

Monaco podle očekávání přehrálo Caen a při neúčasti Radamela Falcaa na tom měli zásluhu další "obvyklí podezřelí", tedy Fabinho a Kylian Mbappé, o něhož začíná být mezi velkokluby velký zájem. Navíc se po zásluze dočkal první nominace do francouzské reprezentace ke kvalifikačnímu duelu proti Lucembursku a k přáteláku se Španělskem.

Mbappé se dočkal úvodní trefy proti Caen ve 13. minutě. Po Jemersonově centru si vyměnil balon s Germainem, a pak chladnokrevně zakončil - 0:1. Valére Germain to pak zkoušel sám, ale včasný blok mu překazil radost. V závěru úvodního dějství se o penaltu v rychlém sledu dožadovali jak Mbappé, tak Thomas Lemar, nicméně rozhodčí Anthony Gautier zůstal absolutně v klidu.

Kvůli vypadnutí Paula Pogby má Monaco hned pětici hráčů ve francouzském národním týmu. Kdyby to šlo, určitě by v něm nechyběl Fabinho. Ten však kope za Brazílii, ale pro následující kvalifikační dvojduel jej kouč Tite do sestavy nezařadil. Ve 49. minutě fauloval Mbappého Damien Da Silva a kopala se penalta.

Ty Fabinho zahrávat umí. Rémy Vercoutre neměl šanci, takže se rodák z města Campinas mohl těšit z osmé branky v sezoně, z toho šest jich zaznamenal právě z penalt. V další příležitosti se ocitnul Thomas Lemar, nicméně na 3:0 z pohledu hostí zvyšoval Kylian Mbappé (celkem má na kontě už dvanáct gólů) až v 81. minutě.

Joao Moutinho centroval z pravé strany a osmnáctiletý útočník s naprostým přehledem hlavou zakončil - 0:3. Knížecí klub tedy v této sezoně na soupeřových hřištích nastřílel už pětatřicet gólů, což je suma, kterou Caen nedalo ani za třicet zápasů. Teoreticky by ji mohlo dorovnat nebo překonat za dva týdny na stadionu v Lorientu. Monaco doma přívítá AS Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele