35. kolo
29.04.2017 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Stade Rennes 1:0

Bastia se v závěru letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže snaží na poslední chvíli napravit, co se dá, a nyní díky překvapivému vítězství 1:0 nad konkurenčním Rennes znovu oživila své šance na udržení. I přes tříbodový zisk sice stále zůstává na posledním dvacátém místě s jednatřiceti body, ovšem na sedmnáctý Dijon má pouze dvoubodovou ztrátu. Stade se udržel v horní polovině tabulky, konkrétně je na deváté příčce se čtyřiačtyřiceti body.

Přitom do zápasu lépe vstoupili hosté a už v 11. minutě byli blízko vedení. Po rohovém kopu Gourcuffa z pravé strany hlavičkoval z osmi metrů obránce Mexer a gólman Leca naprosto fantastickým způsobem tečoval balón do své tyče, od které se míč odrazil zpět před branku. Tam už si domácí defenzíva poradila a odkopla balón do bezpečí. I v dalších minutách úvodního dějství měli více ze hry hosté a znovu zahrozili zhruba deset minut před přestávkou.

Po krásném centru Baala z levého křídla dokázal nabíhající Sio přetlačit na hranici brankového území Saint-Rufa a prudkou hlavičkou mířil k bližší konstrukci, Leca znovu naprosto brilantním způsobem zasahoval na brankové čáře a míč vyrazil do strany. Obrázek hry se neměnil ani ve druhé půli, Rennes mělo více z hry a domácí čekali na svou příležitost. V 63. minutě se potřetí v tomto utkání vyznamenal skvěle chytající Leca.

Po nepovedené přihrávce z pravé strany pálil z první z dvanácti metrů Said a dobře postavený strážce SC odvracel tuto bombu na rohový kop. Bastia se prosadila z ničeho nic v 68. minutě, vůbec první větší příležitost přeměnil v jediný gól kanonýr Enzo Crivelli. Dvaadvacetiletý útočník hostující v klubu z konkurenčního Bordeaux skóroval podeváté v tomto ročníku Ligue 1, když využil rychlé akce na pravé straně.

Po zpětné přihrávce před branku dokázal rozběhnutý N'Gando posunout balón na lépe postaveného Crivelliiho a ten neměl problém z pěti metrů rozvlnit síť. Ve zbývajícím průběhu si již Bastia hlídala těsný náskok a svého protivníka k ničemu nepustila. V příštím kole zavítá na půdu mistrovského PSG a v tomto duelu jen těžko může očekávat bodový zisk, Rennes přivítá konkurenční Montpellier.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele