19. kolo
21.12.2016 20:50 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Bastia - Olympique Marseille 1:2

V závěsu za pohárovými příčkami zakončila Marseille podzimní část této sezóny. Od doby, co kouč Rudi García usedl na lavičku, je vidět u Les Phocéens výrazné zlepšení. Na půdě Bastie se jejich v pořadí čtvrté vítězství v řadě, ostatně jako ve většině případů, nerodilo vůbec snadno. O rozhodující zásah se postaral v poslední minutě Clinton N'Jie.

Horká korsická půda je strašákem pro většinu pelotonu Ligue 1, a Marseille na devadesát procent není žádnou výjimkou. Stade Armand Cesari přitom zůstal nedobytý od půlky října, tedy čtyři zápasy zpátky, a protože I Lioni di Furiani dokonce nečekaně uspěli o víkendu na půdě Rennes, byli proti favoritovi logicky nahecovaní.

Domácí vstoupili do utkání hodně zostra. Už ve 2. minutě vybojoval díky své bojovnosti rohový kop Saint-Maximin, asi nejlepší muž na place, následný centr propadl až na zadní tyčku, kde už se zdálo, že bude pohodlně skórovat Marange, jenže ten snad ze tří metrů nepochopitelně netrefil, řečeno po hnátkovsku, kýžené a chtěné zařízení.

I nadále byl v ráži Saint-Maximin, jenž o pouhou minutu později taktéž vyzkoušel své střelecké schopnosti, i on však minul. Na druhé straně naopak hosté skórovali ze své první příležitosti. Sakai poslal centr do šestnáctky, kde André-Frank Zambo patičkou přistrčil míč Cabellovi, a jeho následnou střelu tečoval na hranici ofsajdu do sítě Gomis.

Ve 34. minutě se ve slušné šanci objevil Coulibaly, avšak marseillský obránce Rekik ho včasným zákrokem zastavil, pak se pokoušel srovnat stav rovněž Thievy Bifouma, ovšem Pelé si s jeho pokusem dokázal poradit. Krátce po obrátce byl hostující gólman v pohotovosti znovu, i se Saint-Maximinem si však v tuhle chvíli poradil.

OM ve druhém dějství poprvé zahrozil v 51. minutě zásluhou Thauvina, hrajícího v posledních týdnech ve výtečné formě, jenže jeho zakončení skončilo jen nad bránou. Jinak byli i nadále po vstřeleném gólu spíše hladovější Korsičané. V 74. minutě Saint-Maximin vytvořil pozici pro Djikua, a Pelé musel být opět v pohotovosti.

V 84. minutě se Bastia dočkala asi zaslouženého úspěchu. Saint-Maximin ve skluzu vrátil míč do brankového území, odkud Djiku v trošku krkolomné pozici skóroval. Hosté ale neřekli poslední slovo. V 89. minutě přišel na hřiště N'Jie, jenž se o pár chvil později ocitl v pravý čas na správném místě, a strhnul tři body na stranu svého týmu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Beči

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele