17. kolo
11.12.2016 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Paris Saint-Germain - OGC Nice 2:2

Bod je pro PSG zcela jistě málo. V souboji o titul proti Nice byl jednoznačně lepším týmem, jenže zaslouženého vítězství se jednoduše nedočkal. Pořádně mu nevyšlo první dějství, ve kterém krutě inkasoval dvakrát prakticky ze dvou šancí soupeře, a manko po obrátce stáhl pouze k nerozhodnému výsledku.

Bylo vidět, že domácí hodlají napravit co nejrychleji jak zaváhání v minulém kole na půdě Montpellieru, tak v Lize mistrů proti Ludogorci. Po celou dobu to byli oni, kdo tvořil hru, kdo měl více míč na kopačkách. Jenže v první půli branky dávali jen extrémně produktivní hosté. Ve té druhé došlo už jenom na konečné vyrovnání.

Pařížský stratég Unai Emery, který je v poslední týdnech pod velkým tlakem kvůli nevalným výsledkům, nakonec vsadil na osvědčené rozestavení 4-3-3. Úvodní minuty ukázaly, že to není vůbec špatný tah. Už v 7. minutě se jeho mužstvo dostalo do dobré možnosti. Aurier zprava přihrál na Kurzawu, jehož dělovku s vypětím všech sil likvidoval brankář Cardinale.

K dorážce se ještě natlačil Edinson Cavani, ani on však uspět nedokázal. I nadále PSG podnikal nebezpečné výpady, především pak po stranách, kde bylo hodně volného prostoru. Aurier s Kurzawou neustále zásobovali hostující pokutové území svými centry, na druhou stranu málokdy našly svého adresáta.

Ve 32. minutě na druhé straně z ničeho nic udeřil soupeř. Cyprien dostal na starosti standardku z velmi dobré pozice a nepohrdl. Krásně obstřelil zeď a zamířil přesně do šibenice. Ještě více bylo PSG úzko, když se ve třetí minutě nastavení druhého poločasu prosadil po dlouhém pasu Dalberta nedůrazně bráněný Pléa.

Mužstvo kouče Luciena Favreho, které se do přestávky urputně dokázalo bránit s klasickým počtem tří obránců, ovšem zkraje druhé půle záhy poznalo, že o body bude muset ještě tvrdě bojovat. Na hřiště přišel Lucas Moura, který nahradil hodně nevýrazného Krychowiaka. A najednou se hra začala hýbat.

Uběhlo jen pár vteřin, Aurier z pravé strany našel v brankovém území Edinsona Cavaniho, jenž z blízkosti bez větších problémů zacílil. V 57. minutě sice mohl na druhé straně znovu navýšit náskok Cyprien, jenže bránu svého protivníka hodně přestřelil. Po hodině hry se domácím podařilo přece jenom smazat nepříznivé skóre.

Centr z levé strany vyboxoval Cardinale pouze smolně do spoluhráče Danteho, k odraženému míči se dostal Edinson Cavani, jenž opět snadno skóroval. Jen o dvě minuty později mohl po rohovém kopu Ángela Di Maríy završit hattrick, jenže pálil mimo, a v 65. minutě zase Ángel Di María mířil jen do míst, kde stál Cardinale.

Na poslední čtvrthodinku se do hry podívali domácí Ben Arfa, jenž naposledy působil právě v Nice, a hostující bouřlivák Mario Balotelli. Nicméně ani jeden z nich výrazně nezazářil. Hned třikrát mohl nakonec strhnout vítězství na stranu PSG stále neúnavný Edinson Cavani, jenže ve všech případech ho zastavil ofsajd.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Zajda

Kurz 9.00 na Nice je skvělý, taková 02 by byla solidní. PSG nešlape tak, jako dříve

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja som premyslas kludne 2 over

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

o to bude boj o titul lepší

přeji to i tak Nice popř. Monaco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele