15. kolo
30.11.2016 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Angers SCO 2:0

PSG už je druhé! Úřadující mistr potrestal zaváhání Monaka a stáhl vedoucí Nice na jediný bod. Výhru 2:0 nad Angers režírovalo jihoamerické duo Thiago Silva - Edinson Cavani; Uruguayec dnes zaznamenal jubilejní stou trefu v pařížském dresu.

Jde o stylové zakončení skvělého listopadu, během nějž do té doby nepřesvědčivé PSG nabralo parádní formu. Emeryho svěřenci konečně dominují a sbírají jednu výhru za druhou. Hostům dnes nepomohlo ani opatrné rozestavení 5-3-2, přestože v úvodu utkání dokázali držet favorita na uzdě a ve 4. minutě dokonce málem šokovali publikum vedoucí brankou. Nicolas Pepe pálil z dálky dobře, gólman Aréola se ale vytasil s bravurním zákrokem.

Domácí se sice museli obejít bez Marquinhose, Verrattiho, Di Maríi i Rabiota, přesto ale brzy přirozeně vklouzli do očekávané role favorita a začali jasně diktovat tempo hry. Postaral se o to zejména Hatem Ben Arfa, jemuž pozice playmakera v Emeryho novém 4-2-3-1 viditelně svědčí. Po čtvrthodině hry se lyonský odchovanec bravurním dribblingem probil až do vápna, hostující obrana mu ale na poslední chvíli sebrala míč.

Angers se nevzdávalo a málem překvapilo ve 26. minutě, kdy N'Doyeho hlavičku z úhlu musel odklízet z brankové čáry kapitán Thiago Silva; o osm minut později se však už skóre měnilo, neboť brazilský stoper zaúřadoval pro změnu na druhé straně. Nikým nehlídán přibil svoji hlavičku nekompromisně do země; gólman Mathieu Michel neměl šanci.

Pojistku přidali Pařížané po hodině hry, kdy Ben Arfa opět rozkmitoval svoje nohy a vykoledoval si faul ve vápně. K nařízené penaltě se postavil Cavani a suverénní ránou završil první stovku svých pařížských gólů. Třetí gól mohl ještě po další Ben Arfově přihrávce přidat mladík Jean-Kévin Augustin, neuspěl však, stejně jako v samém závěru střídající Jesé, který trefil tyč. To ale PSG vadit nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele