2. kolo
19.08.2016 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - SM Caen 2:0

Veškeré pochybnosti o formě Alexandra Lacazetta jsou definitivně pryč. Hvězdný útočník Lyonu opět řádil, tentokrát dvěma penaltami popravil nebezpečné Caen a pomohl Lyonu udržet stoprocentní start do sezony. Les Gones nejenže dvakrát zvítězili, ale dosud nedostali ani gól.

Tým Bruna Génésia se tak může chlubit průběžným skóre 5:0 - a všech pět branek nasázel právě Lacazette, pro nějž jde o historicky nejlepší start do sezony (v roce 2013 skóroval v úvodních dvou zápasech třikrát). Lyon byl po třígólové exhibici v prvním kole na půdě Nancy samozřejmě vysokým favoritem, a od první minuty ukazoval, kdo je na hřišti pánem. Hostující gólman Rémy Vercoutre se proti svému bývalému zaměstnavateli musel vytáhnout už po sedmi minutách, kdy se poprvé připomněl budoucí hrdina zápasu; o deset minut později pak jeho pozornost prověřil i Corentin Tolisso.

Právě tato dvojice působila hostům největší problémy, a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Tolissovu sraženou ránu sice ještě vyrazil pozorný Vercoutre, z další šance se však už urodilo - šikovný záložník hlavičkoval po Fékirově rohu na bránu, Ivan Santini si zahrál na gólmana a zastavil míč rukou, a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Lacazette a suverénně poslal Vercoutreho na opačnou stranu.

Divoký první poločas mohl skončit mnohem vyšším rozdílem, nebýt veterána mezi tyčemi Caen, který ještě ve 35. minutě skvěle odvracel technickou Fékirovu ránu. Po změně stran si poradil i s dalším Tolissovým pokusem (67') a nadále tak držel naděje hostů na úspěch. Ty málem došly překvapivého naplnění, když střídající Steed Malbranque - další ex-lyonský hráč v hostujícím dresu - zahodil v závěru šanci na vyrovnání. Místo toho však Les Gones svoji výhru zaslouženě pojistili: Syam Ben Youssef fauloval ve vápně Jordana Ferriho a Lacazette se z bílého puntíku nemýlil ani podruhé.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele