19. kolo
21.12.2016 20:50 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Angers SCO 2:0

Asi opačné názory budou mít na aktuální krátkou zimní přestávku oba týmy. Zatímco Lyon by možná uvítal, kdyby se hrálo i přes vánoce, neboť v posledních kolech chytil opravdu velmi dobrou formu, Angers svátky pohody a klidu jedině vítá. Na půdě Les Gones totiž utrpělo svou pátou porážku z posledních sedmi utkání.

Tohle utkání snad ani nemohlo dopadnout jinak. Domácí byli notně povzbuzeni o velmi cenný skalp Monaka, hosté naopak před vlastními fanoušky nezvládli malé bretaňské derby s Nantes, a vlastně potvrdili, že jsou jednoduše v krizi. Les scoïstes neměli v Lyonu co ztratit, jenže už potřetí v řadě nedokázali vstřelit ani jednu branku.

S takovou potencí na jakýkoli úspěch prostě pomýšlet nemohli. Rozjetý soupeř potřeboval nutně udržet kontakt s vedoucí trojkou, aby na ní na jaře mohl zaútočit, a za svým cílem si kráčel už od začátku. V 9. minutě Fekir naběhl do vápna, od nohy angerského záložníka Manceaua se míč odrazil k Lacazettemu, který snadno načal účet tohoto duelu.

Angers tohle inkasování nepoložilo do kolen. Především aktivní Pépé spolu s N'Doyem, jenž loni v prosinci dvěma trefami zařídil svému týmu senzační vítězství nad nynějším protivníkem, občas pokousali lyonskou defenzívu. Ve 38. minutě pak prvně jmenovaný dokonce donutil brankáře Lopese k zákroku díky své nebezpečné hlavičce.

Zkraje druhé půle se oba týmy v rozmezí šedesáti sekund propracovaly do slibných šancí. Nejprve v 52. minutě Lacazette z vyložené pozice svou hlavou nepřekonal pozorného gólmana Michela, na druhé straně se hosté dostali do brejku, a rovněž hlavou zakončoval N'Doye, nicméně ke své smůle trefil pouze břevno Lopesovy brány.

Po hodině hry se snažil vyrovnávat také obránce Pavlovič, hlavou ale mířil mimo, Lacazette následně střílel jen do boční sítě. Nakonec domácím pojistil již 14 vítězství z 19 odehraných zápasů v Parc OL v 84. minutě Fekir. V 69. minutě usměrnil svou střelu z přímého kopu ještě vedle, pak se však z vápna svým pokusem po zemi nezmýlil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele