20. kolo
14.01.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Dijon FCO 1:1

Oba dva sobotní soupeři potřebují v boji o záchranu každý bod jako sůl, nyní se ve vzájemném střetnutí rozešli smírně po výsledku 1:1. Blíže k vítězství měl hostující výběr, který ještě vedl dvě minuty před koncem, ovšem houževnatý Montpellier dokázal nakonec srovnat. V tabulce Ligue 1 se nachází na třinácté pozici se třiadvaceti body, Dijon je na samé hranici sestupu a s dvaceti body mu momentálně patří až šestnáctá příčka.

Do utkání vstoupily oba celky svižně a už v úvodní dvacetiminutovce bylo k vidění několik zahozených šancí. Do té první se dostali hosté ve 12. minutě po rohovém kopu. Balón byl následně prodloužen na zadní tyč, kde se ocitl osamocený Diony, ovšem na míč před prázdnou brankou těsně nedosáhl. O dvě minuty později vypálil z pravé strany pokutového území Amalfitano a jeho skákavá rána nakonec proletěla o decimetry vedle vzdálenější tyče.

Po čtvrthodině hry dal o sobě vědět aktivní Diony, který zakončoval samostatnou akci razantní střelou z hranice pokutového území a levou tyč minul opravdu jen velmi těsně. Domácí výběr se poprvé ozval v 19. minutě, když po sérii odražených balónů vypálil Camara z hranice šestnáctky a z dobré pozice trefil boční síť. Dijon využil mírnou územní převahu ve svůj prospěch o osm minut později, prosadit se dokázal Júlio Tavares.

Ten využil dlouhého nákopu z poloviny hřišti a následné hrubice vyběhnutého gólmana Pionniera, poté bez větších potíží poslal míč ze dvou metrů do sítě. Domácí mohli na těžkém terénu srovnat ještě do poločasové přestávky, nicméně po přečíslení dva na jednoho vůbec nezakončili. Po změně stran Dijon skvěle bránil a soupeře k ničemu nepouštěl, svůj náskok mohl pojistit v 68. minutě a opět u toho byl Diony.

Po jeho průniku do šestnáctky soupeře a následné elegantní patičce vyzval ke skórování nabíhajícího Meloua, avšak ten nechal svou střelou vyniknout brilantního Pionniera, jenž efektivním zákrokem podržel svůj tým. Montpellier vsítil kýženou vyrovnávací trefu v 88. minutě zásluhou Jérômeho Roussillona. K němu propadl centr z pravého křídla a čtyřiadvacetiletý rodák z Guadeloupe se z kroku náraměné trefil na zadní tyč, brankář Reynet se pouze naprázdno proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele