24. kolo
07.02.2017 19:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Monaco 1:2

Zatímco o víkendu ve šlágru kola do té doby druhé AS Monaco jednoznačně v poměru 3:0 přehrálo první OGC Nice, proti Montpellieru, tedy celku z druhé poloviny tabulky, se pořádně natrápilo. Nakonec může být rádo za těsnou výhru, protože závěr zápasu dohrávalo o deseti.

První gól přišel na pořad večera v 16. minutě. Thomas Lemar rozehrál do vápna přímý kop. Centr přeletěl obránce, a tak bylo jen otázkou, jestli ze vzdušného souboje vyjde jako vítěz Kamil Glik nebo brankář Geoffrey Jourdren. Protože druhý jmenovaný situace evidentně dost podcenil, mohl se ze čtvrté trefy v sezoně radovat ten první - 0:1.

Než se svěřenci nového trenérského dua Jean-Louis Gasset/Ghislain Printant rozkoukali, prohrávali už o dvě branky. V ledním přestupovém období přišel z jihoafrického Mamelodi Sundowns do Monaka mladý Keagan Dolly. Ve 20. minutě však ztratil míč, takže mohl Benjamin Mendy nahrát Kylianu Mbappému, který následně obešel Hiltona a po zemi prostřelil Jourdrena - 0:2.

Do šaten se tedy šlo hostům příjemně. Jenomže hned po změně stran domácí snížili. Ryad Boudebouz zahrál náramně z pravé strany rohový kop. Balon se snesl na bližší tyč, odkud ho Hilton hlavou vcelku nerušeně dopravil do sítě - 1:2. Pro brazilského stopera to byla premiérová trefa, zatímco jeho alžírský kolega připisuje čtvrtou asistenci.

Leonarda Jardima na lavičce knížecího klubu to mohlo mrzet dvojnásob, protože těsně předtím zkušený brankář MHSC vychytal lob střelce gólu Mbappého. Během finální desetiminutovky stihnu sesbírat dvě žluté Brazilec Jemerson a musel ze hřiště. To už byl na ploše i Radamel Falcao, který dostal poměrně překvapivě jen malou porci minut.

K ničemu se tedy nedostal, jelikož la Paillade byli aktivnější. V nastaveném čase kolumbijský šutér jistě také s obavami sledoval, kterak se míč z hlavy bývalého "Monačana" Souleymaneho Camary snáší na břevno Subašićovy branky. Lídr tabulky v příštím kole přivítá na Stade Louis II Mety, MHSC zajíždí do Nancy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,8-41,62 kurz z Fotruny, book z tipu to jenom vobšlehne a je hotovo. Zajímavost, Od 9. kola, kdy Monaco naposledy prohrálo venku , nehráli dle kurzu u slabšího soupeře. Snad to hráči z Monaca nevědí a neprohrajou .

Reagovat
smazaný uživatel

4,8-4-1,62

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz se malinko pohnul směrem nahoru , tudíž v této chvíli neplatí , že Monaco hraje u nejslabšího soupeře.TIP 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele