32. kolo
07.04.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Lille OSC - OGC Nice 1:2

Nice otočilo nepříznivý stav na půdě vždy nepříjemného Lille a udrželo kontakt s vedoucím Monakem a druhým PSG. Klíčovou postavou klubu z Azurového pobřeží se stal bouřlivák Mario Balotelli, který zařídil obě branky svého týmu. O všem podstatném se rozhodovalo v první půli, v níž se za domácí ještě prosadil Ibrahim Amadou.

Už dopředu svěřenci trenéra Luciena Favreho věděli, že je na dalekém severu Francie nečeká vůbec jednoduchá pořízená, neboť LOSC neprohrál čtyřikrát za sebou. A už zhruba po čtvrthodině hry skóroval. Hosté nedokázali míč odvrátit do bezpečí, což potrestal Amadou, jehož tečovaná střela Ricardem Pereirou skončila v síti.

V lize letos Balotelli skóroval celkem jedenáctkrát, ale ani jednou se nedokázal prosadit venku. Tentokráte svou bilanci vylepšil v opravdu pravou chvíli. O tři minuty později se mu totiž podařilo srovnat stav, to když Eyssericův táhlý centr z levé strany usměrnil výtečně střelou z první ke vzdálenější tyčce, kam se gólman Enyeama jen marně natahoval.

To, že si Nice zcela určitě zahraje evropské poháry, i kdyby ve všech zbývajících kolech padlo, zařídil italský forvard těsně před koncem prvního poločasu, když poměrně snadno doklepával za brankovou čáru vyraženou střelu Ricarda Pereiry. A to přitom Enyeama tasil dobrý zákrok proti hlavičce Ricarda Pereiry už ve 22. minutě.

Zkraje druhého dějství mohlo Lille vyrovnat, jenže De Prévillův centr nedokázal zachytit Rony Lopes. Jinak však toho Dogy směrem dopředu opravdu moc nepředvedly. Brankář Cardinale se vlastně musel výrazněji potit jen jednou jedinkrát, to když se ho svou střelou snažil překonat Xeka. Nice si těsný náskok zkrátka pohlídalo až do konce.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové book, z jakého duvodu je domácí celek favorit ?

Reagovat
smazaný uživatel

hosté

Reagovat
smazaný uživatel

No jako Nice je rozhodne vetsi favorit nez Lille, ale muze se stat i plichta, zname Nice moc dobre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele