37. kolo
14.05.2017 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Marseille 1:1

Celky Marseille a Bordeaux, dva konkurenti v boji o pohárové příčky, si ve vzájemném duelu body rozdělily. Spokojenější budou zřejmě hosté, jimž se na Matmut Atlantique, resp. předtím na Stade Chaban-Delmas, dlouhodobě nedaří.

Že to budou mít svěřenci Rudiho Garcíi taky tentokrát složité, ukázala hned druhá minuta. Asistent rozhodčího viděl faul, a tak zvedl praporek. Obrana Marseille tedy přestala hrát, nicméně hlavní sudí Clément Turpin ponechal útočícímu týmu výhodu, díky čemuž mohl Malcolm naservírovat Diegu Rolánovi, jenž se prosadil podeváté v sezoně - 1:0.

Vyrovnáno mohlo být velmi brzy. Dimitri Payet rozehrál přímý kop, který trochu dezorientovaný Youssuf Sabaly hlavičkoval proti vlastní bráně. Naštěstí pro Cédrika Carrassa i své ostatní spoluhráče trefil pouze tyč a Florian Thauvin si s dorážkou rozhodně neporadil podle představ. Payet to pak zkoušel sám z nějakých dvaadvaceti metrů, leč nastřelil pouze břevno.

Následně centroval Patrice Evra a Bafétimbi Gomis vystřihnul parádní nužky, s nimiž si ovšem muž v rukavicích poradil. Pak měl dvě dobré příležitosti Francois Kamano, avšak tu první mu chytil Yohann Pelé, zatímco tu druhou, kdy těžil z dobré práce Sabalyho, nasměroval mimo. Hráči OM se dočkali po hodině hry.

Florian Thauvin si poradil s Diegem Contentem a vybídnul Gomise, který si na bližší tyči poradil tak, jak se na útočníka jeho formátu sluší a patří - 1:1. Dále přišly na řadu pokusy Gomise a Williama Vainqueura, leč neujal se ani jeden z nich. Na druhé straně skvěle vychytal Pelé šanci Rolána z bezprostřední blízkosti.

A v nastaveném čase se skvěle vyznamenal i proti Adamu Ounasovi. Počty jsou před posledním kolem naprosto jasné. Kdo udrží pátou příčku, toho čeká Evropská liga. Kdo skončí šestý, bude čekat, jak si povede PSG ve finále Coupe de France proti Angers SCO. Pro úplnost, Les Girondins se střetnou s Lorientem, zatímco na Marseille čeká Bastia, tedy rovněž celek bojující o setrvání v Ligue 1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele