1. kolo
13.08.2016 20:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Metz - Lille OSC 3:2

Takový vstup do nového ročníku Méty možná ani samy nečekaly. Díky dvěma proměněným pokutovým kopům z poslední čtvrthodiny zápasu dokázaly nakonec porazit favorita z Lille, jemuž nestačily ani dvě trefy Marcose Lopese. Na domácí straně totiž rovněž dvakrát skóroval Mevlüt Erdinc a rozhodující gól přidal dvě minuty před koncem Yann Jouffre.

Po vyřazení z Evropské ligy s ázerbájdžánskou Gabalou musí LOSC skousnout i další neúspěch na domácí scéně. Métský stratég Philippe Hinschberger, pro něhož byl tenhle duel premiérou v Ligue 1, postavil svůj důvtip nad zkušenosti a přetlačil na druhé straně stojícího trenéra Frédérica Antonettiho, jenž je ve Francie s 534 odkoučovanými zápasy rekordmanem.

První poločas dopadl dle očekávání. Ve 35. minutě Palmieri z levé strany poslal přihrávku na bližší tyč, kam si mezi obránce Guida Milana a debutanta v nejvyšší soutěži Faletteho naběhl Marcos Lopes, jenž jemnou tečí uklidil míč za záda gólmana Didillona. Tahle akce byla vlastně jakýmsi vyvrcholením této části hry, která toho celkově moc nenabídla.

To druhá půle byla úplně o něčem jiném. Kdyby Civelli v 51. minutě nehlavičkoval jen do břevna, kdo ví, jakým směrem by se utkání vyvíjelo. Naopak Les Grenats na druhé straně vyrovnali. Iván Balliu, odchovanec barcelonské akademie, hrající na levém beku, předložil balón do malého vápna, odkud Erdinc v zakončení nezaváhal.

Dvacet minut před koncem se Lille znovu ujalo vedení. Éder, jediný střelec ve finále letošního EURO 2016, parádní přihrávkou skrz šestnáctku našel u druhé tyčky Marcose Lopese a ten se z vyložené pozice nemýlil. Autor obou branek hostujícího celku však o pár minut později způsobil penaltu, díky níž nováček soutěže znovu srovnal.

To už na hřišti pobíhal náhradník Sarr, teprve osmnáctiletý Senegalec, do nějž Marcos Lopes drcl ve vápně a sudí Lesage ukázal na bílý puntík. Exekutor Erdinc pak brankáře Enyeamu v pohodě překonal, neboť ten skákal na opačnou stranu, než kam turecký forvard mířil. Euforie na Stade Municipal Saint-Symphorien následně plně propukla v 88. minutě.

Hostující defenzíva zapomněla na jiného střídajícího hráče Habiba Dialla, Enyeama musel vyběhnout z brány ven a rukama ve vlastním pokutovém území protivníka, který už se chystal dotáhnout do úspěšného konce jednoduchou kličku, podrazil. Jouffre s pokutovým kopem neměl problém a usměrnil balón přesně k tyči.

Erdinc mimochodem svým již 88. zásahem v Ligue 1 dopomohl Métám k přerušení hodně negativní bilance s Lille. Ty po pěti remízách a devíti porážkách na patnáctý pokus konečně vyhrály. Turek je jinak v historických tabulkách ze současných hráčů druhým nejlepším střelcem soutěže za Bafetimbim Gomisem, jenž za svou kariéru nasbíral celkem 102 gólů.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele