26. kolo
18.02.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Metz - FC Nantes 1:1

Nantes už počtvrté v řadě neprohrálo venku, a to přitom v Métách nebylo daleko od plného bodového zisku. Hosty poslal do vedení v 68. minutě Valentin Rongier, ovšem vyrovnat dokázal v poslední minutě Cheick Diabaté, jemuž nové angažmá v novém prostředí po neúspěšné štaci v Osmanlisporu evidentně hodně svědčí.

Kanárci pod vedením Sérgia Conceicaa už dávno nejsou v takových problémech, jako byli ještě na podzim, v podstatě stále udržují dostatečný odstup od sestupového pásma, a právem vzhlíželi ke své šesté výhře z posledních devíti zápasů za éry portugalského stratéga. Už předem je ale nečekala snadná úloha, neboť Les Grenats vyhráli doma už třikrát v řadě.

Urostlý Cheick Diabaté vyslal jakýsi první nebezpečnější pokus směrem na soupeřovu bránu, ukázal, že i přes svou výšku je hbitým forvardem, a i zády k brance přes hlavou dokázal vystřelit. Mířil každopádně jen mimo. Na druhé straně zahrozili hosté vlastně až po přestávce a gólman Didillon se musel pořádně natahovat po pěkném pokusu Thomassona.

Po hodině hry mohl načít účet utkání Sala, na jehož zakončení Didillon nedosáhl, avšak na brankové čáře ho zastoupil obránce Iván Balliu, který vykopl míč do bezpečí. V 68. minutě se už Nantes přece dočkalo vstřelené branky. Bammou unikl po pravé straně, prostrčil míč Thomassonovi, ten ho ještě předal Rongierovi, jenž zamířil přesně k tyči.

Méty nakonec zachránily alespoň remízu v samotném závěru utkání. Oswaldo Vizcarrondo byl na hřišti sotva pár minut, ale už stačil faulovat Faletteho, a sudí Varela ukázal trošku přísně na bílý puntík. K pokutovému kopu se postavil Cheick Diabaté, který si snadno poradil, a zaznamenal již svou čtvrtou trefu v zatím pěti odehraných zápasech.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele