24. kolo
08.02.2017 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Metz - Dijon FCO 2:1

Domácí Méty zvládly důležitý záchranářský souboj s konkurenčním Dijonem a díky dvěma brankám v úvodní polovině druhého poločasu zvítězily 2:1. Díky cennému tříbodovému zisku se vzdálily sestupovým příčkám, v tabulce Ligue 1 se posunuly na dvanáctou pozici se sedmadvaceti body. Hosté naopak nedokázali zvítězit již posedmé v řadě a prohloubili své trápení, v tuto chvíli jsou sedmnáctí se čtyřiadvaceti body o skóre před Angers.

První poločas byl z obou stran velmi opatrný, k vidění v podstatě nebyla jediná vážnější příležitost. Za zmínku stojí pouze únik domácího Cheicka Diabatého, který po samostatné akci upadl v šestnáctce soupeře, ovšem pokutový kop si nevymodlil. Druhá pětačtyřicetiminutovka nabídla zcela odlišný průběh s mnoha zajímavými momenty. Ten první nastal necelou minutu po změně straně, kdy Méty poslal do vedení Ismaïla Sarr.

Teprve osmnáctiletý senegalský záložník využil přihrávky od Diabatého z hranice pokutového území a poté z voleje z deseti metrů propálil bezmocného brankáře Reyneta. V 58. minutě mohli domácí vést o dvě branky, po přímém volném kopu Cohadeho z levé strany hlavičkoval Diabaté a orazítkoval horní tyčku, od které se balón odrazil do zámezí. Hosté si ještě více zkomplikovali situaci za další dvě minuty, kdy byl vyloučen Jordan Lotiès.

Ten obdržel první žlutou kartu přesně po půlhodině hry, za třicet minut pak zbytečně vrazil do Sarra a po druhé žluté se musel předčasně pakovat do sprch. Méty pojistily náskok v 66. minutě z pokutového kopu. Tomuto momentu předcházelo držení Chafika na unikajícího Sarra, rozhodčí neváhal ani sekundu. Následně si na penaltový puntík postavil balón Diabaté a zakončil nekompromisně do protipohybu bezmocného Ryneta.

Hosté i v početní nevýhodě vykřesali naději na bodový zisk zhruba čtvrthodiny před koncem, když snížil Cédric Varrault. Po odvráceném rohovém kopu a následné hlavičce Tavarese z hranice šestnáctky dopravil míč do sítě ze čtyř metrů. Hosté byli blízko k vyrovnání zhruba tři minuty před vypršením základní hrací doby, jenomže Diony zcela osamocen netrefil balón ideálně a trestuhodně zamířil nad břevno.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele