3. kolo
27.08.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Metz - Angers SCO 2:0

Mety se na začátku sezony prezentují velmi dobře. Po kvalitním výkonu zdolali Angers SCO, které je naopak jedním ze tří týmů, které zatím neurvali ani bod.

Mety sice prohráli 0:3 s PSG, nicméně to neznamená, že by si nevytvořily dobré šance. Na Stade Municipal Saint-Symphorie to byl ale Gilles Sunu z týmu Angers, kdo jako první zamířil mezi tři tyče. Jeho dalekonosnou pumelici však Thomas Didillon za svá záda nepustil. A pak už poprvé udeřili domácí.

Jmenovitě to byl Simon Falette, kdo skóroval na 1:0. Jak? Renaud Cohade rozehrál standardní situaci z vlastní poloviny až do vápna celku, který i v této sezoně vede Stéphane Moulin. Čtyřiadvacetiletý obránce vyskočil ze všech nejvíce a hlavou překonal Mathieua Michela. To běžela dvaačtyřicátá minuta a v těch následujících třech už jej nikdo nenapodobil.

Angers má v poslední době velké potíže se střílením gólů. Z posledních šesti zápasů svítila hned pětkrát na ukazateli skóre po devadesáti minutách na jejich straně nula. Aby tomu tak nebylo i v zápase s Metami, bylo zapotřebí lepší mušky a trochu štěstíčka. To se však nedostavilo ani po dvou po sobě jdoucích rohových kopech.

První zakončoval Cheikh N’Doye, druhý Pablo Martinez. Pokaždé byl úspěšnější Thomas Didillon, francouzský reprezentant do jednadvaceti roků. Jeho protějšek Michel nemohl v 89. minutě dělat prakticky vůbec nic, protože ho jeho spoluhráči nechali na holičkách. Renaud Cohade rozehrál další přímý kop, ale hosté si s ním rozhodně neporadili podle trenérových představ.

Naopak nejlépe ze všech se v pokutovém území zorientoval Guido Milan a hlavou definitivně potvrdil, že Mety vyhrají i druhé domácí utkání v této sezoně - 2:0. Celkově se jedná už o sedmistou výhru les Grenats mezi francouzskou elitou, přičemž na tuto metu v minulosti dosáhlo jen dvanáct dalších celků. A Guido Milan? Pro toho šlo o první gól v Ligue 1 od září 2014.

Uvidíme, jestli za dva týdny přidá proti Nantes další. Angers zase bude chtít konečně bodovat. V mači s Dijonem k tomu bude mít celkem dobrou příležitost.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele