31. kolo
02.04.2017 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - SM Caen 1:0

Lorient získal veledůležité vítězství nad Caen, navázal na své vítězství před reprezentační přestávkou na půdě Nancy, vyhoupl se na jaře poprvé od poslední příčky a na bezpečnou sedmnáctou pozici ztrácí už jen jeden bod. Ačkoli prakticky celý druhý poločas dohrával o deseti, udržel až do závěrečného hvizdu nejtěsnější možný náskok.

Bylo vidět, že Les Merlus nic neztratili ze svého elánu, ačkoli jim pohodovou náladu mohla přerušit dlouhá pauza. Už od úvodních chvil utkání se daleko více tlačili za vítězstvím než jejich soupeř. Philippoteaux mířil ve 2. minutě nad bránu, o čtyři minuty později už Waris zaměstnal brankáře Vercoutreho, ten si však poradit dokázal.

Zastřeloval se také ve 12. minutě Moukandjo, pozdější jediný střelec tohoto napínavého střetnutí, ovšem jeho pokus skončil vedle. Nakonec se Kamerunec dokázal prosadit po půlhodině hry. Obránce Yahia v šestnáctce špatně odkopl míč, toho využil jeho protivník, jenž pak z vyložené pozice nemohl zaváhat.

Pro čerstvého šampióna Afrického poháru národů z února to byla celkově desátá ligová trefa, která ve finále notně oživila naděje bretaňského celku na záchranu. Caen na jeho trefu odpověď nenašlo, v prvním poločase zahrozilo vlastně jen jednou jedinkrát, a to díky Karamohovi, jehož ale vychytal skvěle gólman Lecomte.

Jestli však Lorientu v první pětačtyřicetiminutovce vše šlapalo, jak si představoval, pak se po obrátce musel vypořádat s jednou hodně nepříjemnou záležitostí. Rozhodčí Abed totiž za ostřejší zákrok Bellugoua na Delaplaceho vytáhl červenou kartu a domácí byli oslabeni. Jenže SMC početní výhodu přetavit nedokázal.

V 65. minutě hlavičkoval mimo Rodelin po centru Guilberta, jinak si vlastně směrem dopředu nic nevytvořil. Naopak jedenáct minut před koncem mohl po přihrávce Moukandja skórovat Marveaux, jenže vystřelil mimo. Když pak hosté přišli o vyloučeného Da Silvu, bylo o vítězi tohoto utkání vlastně definitivně rozhodnuto.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele