7. kolo
24.09.2016 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Lyon 1:0

Poprvé od srpna roku 2010 se podařilo Lorientu porazit před vlastními fanoušky neoblíbený Lyon. Hosté oproti posledním třem zápasům předvedli svůj nejhorší výkon a připsali si na své konto třetí porážku v sezóně. Domácí se zásluhou branky Jimmyho Cabota vymanili ze sestupového pásma a zdá se, že krize zpočátku tohoto ročníku pomalu a jistě ustupuje do ústraní.

Teprve podruhé se poštěstilo lorientskému brankáři Lecomtemu udržet čisté konto a stejně jako proti Lille před týdnem se stal jednou z klíčových postav celého úspěchu. Pro svěřence trenéra Sylvaina Ripolla je tenhle výsledek samozřejmě velkou vzpruhou do budoucna. Kde kdo Les Merlus už odsuzoval, ti však jasně potvrdili, že na odpis rozhodně nejsou.

Porážka je pro Les Gones velkou ránou. Když už to vypadalo, že by se postupně mohli tabulkou prokousávat výše, přišlo na řadu vyhoření na půdě do té doby posledního celku Ligue 1. V 51. minutě rozhodla o osudu střetnutí trefa Cabota, který v šestnáctce zužitkoval střelou z voleje centr z levé strany od Barthelmého. Na tenhle okamžik pak OL zareagovat nestihl.

Mužstvo kouče Bruna Génésia přitom vstoupilo do utkání hodně aktivně a vůbec nebylo daleko od úvodní branky. Nejprve Rybus vyzkoušel připravenost Lecomteho, následně Valbuena, jenž se po zdravotních problémech poprvé objevil v základu, napálil břevno, a z dorážky pak neuspěl ani Fekir, autor dvou zásahů z minulého klání proti Montpellieru.

Fekir se objevil ještě v jedné možnosti, to když prošel kolem obránce Cianiho a naštrádoval si to do vápna, nicméně na Lecomteho znovu nevyzrál. Po Cabotově trefě byl Olympique jako opařený. Lecomte se pak musel zapotit při šancích Fekira, Corneta i Valbueny. Na druhou stranu měli hosté štěstí, že Waris na druhé straně nepřekonal gólmana Lopese.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele