36. kolo
06.05.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Angers SCO 1:1

Oba dva sobotní soupeři ještě neměli před tímto zápasem jistotu záchrany, ovšem hostující Angers si díky remízovému výsledku 1:1 přeci jen zajistilo účast v příštím ročníku Ligue 1. V tuto chvíli má na kontě čtyřicet bodů a je čtrnácté, před osmnáctým barážovým místem Dijonu již má nedostižný sedmibodový náskok. Lorient naopak stále musí bojovat, prozatím je sedmnáctý s pětatřiceti body a před FCO je tedy o body dva.

V první polovině úvodního dějství se oba celky spíše oťukávali, poté měli více ze hry domácí a do první vážnější možnosti se probojovali ve 26. minutě. Po krásné kolmici od Romaina Philippoteauxe zkusil štěstí z ostrého úhlu rozběhnutý Jeannot, jenže brankář Letellier dokázal zkrotit balón ve svých rukavicích. Největší šanci první půle neproměnil FC ve 41. minutě, kdy se ve stoprocentní možnosti objevil Jeannot.

Ten si po krásné přízemní kombinaci posunul balón do pokutového území soupeře a pak vystřelil ze čtrnácti metrů, Letellier ale fantastickým způsobem vyboxoval míč nad břevno. Ještě do poločasu vyrobil strážce Angers obrovskou hrubku, kdy nezachytil centr z levého křídla, nicméně v důležitou chvíli mu pomohli spoluhráči. Lorient přeci jen zužitkoval svůj mírný tlak v 62. minutě, podruhé v tomto ročníku se prosadil Philippoteaux.

Po nádherném pasu z pravé strany a zákroku jednoruč od Letelliera se zjevil u vzdálenější tyče a balón prudce napálil do horní poloviny branky. SCO se v žádném případě nevzdal a za necelých deset minut se mu povedlo vyrovnat. Autorem branky se stal Vincent Manceau, když se po centru z levého křídla natlačil k zakončení a přetlačil odkopávajícího gólmana Lecomteho. Ten nešel do souboje dostatečně důrazně a balón skončil za jeho zády.

Angers dokonce mohlo otočit vývoj sobotního duelu v 79. minutě. Nejistý Lecomte podskočil rohový kop z pravé strany a na brankové čáře se zjevil osamocený Toko Ekambi. Avšak v rozhodující chvíli se mu zamotal míč mezi nohama a poté již defenzíva Lorientu odkopávala do bezpečí. Hosté se v příštím kole utkají s favorizovaným Nice a mohou si tento souboj užít, Lorient zavítá na půdu velkého rivala z Bastie.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele