12. kolo
05.11.2016 20:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Dijon FCO - EA Guingamp 3:3

Djion neprohrál na domácím Stade Gaston Gérard ani pošesté v řadě a stanovil tak nový historický prvoligový rekord, přesto nemůžou být hráči nováčka zcela spokojeni - proti Guingampu totiž měli navrch a hostům zachránil divokou remízu 3:3 až Niil De Pauw v poslední minutě.

Do domácí sestavy se po třízápasovém distancu vrátil klíčový obránce Cédric Varrault a jeho prezence byla znát hned od začátku. Přestože má v popisu práce hlavně gólům zabraňovat, dnes to byl on, kdo otevíral skóre - Frédéric Sammaritano rozehrál v páté minutě rohový kop, Varrault se v chaosu v šestnácte zorientoval nejrychleji a zblízka propálil hostujícího strážce Karla-Johana Johnssona. Sám Sammaritano mohl následně zvyšovat už na 2:0, Johnsson byl ale tentokrát na místě.

Druhý gól tak přišel až ve 26. minutě, a opět u toho byl skvělý korsický křídelník; vyměnil si míč s Loïsem Dionym, načež Diony hlavou zavěsil svou čtvrtou trefu v sezoně. Teprve za tohoto stavu se osmělil také Guingampu - a hned z toho byl korigující gól. Jordan Ikoko nacentroval do vápna, kde číhal Marcus Coco, který neměl s dorážkou z bezprostřední blízkosti žádný problém. Energický první poločas pak zakončili opět domácí: Julio Tavares ve 44. minutě vystoupal v guingampském vápně nejvýše a hlavou zvýšil na 3:1.

Jestliže svěřenci Antoine Kombouarého tahali v prvním dějství za kratší konec, po přestávce se do soupeře obuli mnohem razantněji. De Pauw byl obzvlášť aktivní, ačkoliv jeho pokusy zprvu k úspěchu nevedly - první ránu zastavil gólman Baptiste Reynet, druhou bránící Adam Lang. Jen o pár minut později se Reynet musel vytáhnout znova proti nebezpečné hlavičce Jimmyho Brianda. A když už hosté domácího gólmana přece jen překonali, Blasova dělovka orazítkovala břevno.

Nakonec však ani vynikající výkon muže mezi tyčemi Dijonu ke třem bodům nepomohl. V 79. minutě narýsoval Marcal centr z levé strany, na který si naběhl Alexandre Mendy a pohotově snížil na 2:3. V infarktovém závěru se pak Reynet dopustil ojedinělé chyby, když podcenil střílený centr De Pauwa; výsledkem je tak remíza, která v důsledku příliš nepomohla ani jednomu týmu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele