9. kolo
16.10.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Dijon FCO 1:1

Les Verts si nehezky zahrávají. Stále se jim jakž takž daří sbírat body, nicméně čelo tabulky se vzdaluje - a výsledky jako domácí plichta 1:1 s trápícím se nováčkem z Dijonu, nota bene vydřená penaltou v nastaveném čase, fanoušky rozhodně neuspokojí. Těšit je může alespoň fakt, že kouč Christophe Galtier je i nadále mistrem ve střídání a reakci na vývoj zápasu. Střelec domácí branky Nolan Roux nejenže pozvedl hru týmu, ale jeho trefa byla navíc už šestou (!), kterou borci v zeleném vstřelili po příchodu z lavičku.

Na obranu ASSE je nutno dodat, že Galtierova družina byla v posledních týdnech doslova zdecimována zraněními; dnes se alespoň navrátily tři důležité defenzivní postavy (Loïc Perrin, Cheikh M'Bengue, Kévin Théophile-Catherine), klíčový forvard Robert Berić však stále chyběl. Nicméně Dijonu se venku dlouhodobě nedaří, venku v Ligue 1 nevyhrál osmkrát za sebou a dnes platil za jasného outsidera... do doby, než Quentin Bernard opřel svoji dělovou ránu centimetry nad břevno a domácím začalo být jasné, že tady bude ještě pořádné horko.

Vedoucí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Dijonští rozehráli nakrátko roh z pravé strany, míče se zmocnil Florent Balmont a nacentroval na hlavu mladíka Lees-Meloua, který nezaváhal. ASSE zareagovalo mohutnou ofenzivou; Soderlund však po Tannaneho pasu hlavičkoval mimo a Veretoutova střela byla sražena na roh, takže se do šaten šlo za překvapivého stavu 0:1.

Po změně stran tlak favorita sílil; Kévin Monnet-Paquet dokonce trefil po přímém kopu tyč. Na druhé straně musel Stéphane Ruffier zasahovat proti pokusu Frédérika Sammaritana, vypadalo to ale, že se pouze čeká na vyrovnávací branku. A čekalo se extrémně dlouho - až do třetí minuty nastavení, kdy Bernard zkosil ve vápně pronikajícího Perrina a sudí Karim Abed ukázal na značku pokutového kopu. Hostující kapitán Varrault vehementně protestoval, za což si vysloužil červenou kartu, načež Roux zachoval chladnou hlavu a propálil Baptiste Reyneta.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
pawelFCB

1:0

Reagovat
tlaci

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele